Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, eğitime destek için başlatılan kampanyalar kapsamında hayırsever işadamı Tarkan Kadooğlu, 33 derslikli ilkokul yaptırmak için protokol imzaladı.
Gaziantep'te yürütülen 'Bir tuğla da sen de koy' ve 'Bir okul bin gelecek' kampanyaları kapsamında işadamı Tarkan Kadooğlu, Gazikent Mahallesi'nde 33 derslikli Hacı Kemal Kadooğlu okulunun yapımı için Valilikte protokol imzaladı. Valilikte düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kadooğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve yönetim kurulu üyesi Celal Kadooğlu'nun yanı sıra kurum amirleri katıldı.
Törende konuşan Vali Erdal Ata, Gaziantep'in öğrenci sayısının 43 ilin nüfusundan daha fazla olduğunu ifade etti. Kentte 543 bin öğrenci bulunduğunu ve derslik başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu anlatan Vali Ata, "Son 2 yılda bin 800 yeni derslik yapılarak hizmete açıldı. Birçok derslik inşaatımız devam ediyor. Gelecek yıl hiç olmazsa geçmişten gelen derslik eksiğimizi tamamlamış olacağız" dedi.
Vali Ata'nın ardından söz alan Celal Kadooğlu ise aslen Cizre nüfusuna kayıtlı olduklarını belirterek, "Gaziantep'te sanayi anlamında gelişmeler yaşanıyor fakat eğitim de geri olduğumuzun farkındayız. Memleketimiz Cizre'de bir okul yaptırdıktan sonra karnımızın doyduğu olan yer Gaziantep'te de bir okul yaptırmak için girişimlerde bulunduk. Babam ve 2 amcamın ismine okul yaptıracağım. Birini Cizre'de yaptırdım, birinin protokolünü şimdi imzalıyoruz. Diğerini de ilerleyen zamanlarda yaptırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise 77'nci okul protokolünü imzaladıklarını söyledi. Gaziantep'te eğitim alanında var olan sorunları bildiklerini belirten Ekinci, "Sorunlarımız var. Bunların farkındayız, fakat Gaziantep'te bu sorunların üstesinden gelecek iradenin olduğunun da farkındayız. Bu protokol yeni imzalar için bir ivme kazandıracaktır diye düşünüyorum. Yakın zamanda protokol sayımızın 100'ü aşacağını düşünüyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ve hayırseverler arasında protokol imzalandı.

EB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)