Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, hayırsever işadamı Adnan İnanıcı, 18 derslikli ortaokul yaptırmak için Vali Erdal Ata ile protokol imzaladı.
Gaziantep'te yürütülen 'Bir tuğla da sen de koy' ve 'Bir okul bin gelecek' kampanyaları kapsamında işadamı Adnan İnanıcı, Güvenevler Mahallesi'nde kendi adına 18 derslikli Adnan İnanıcı Ortaokulu yapımı için protokol imzaladı. Valilikte düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, işadamı Adnan İnanıcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve ile kurum amirleri katıldı.
Törende konuşan Vali Erdal Ata, göreve geldikleri günden bugüne çok sayıda yeni derslik yaptırdıkları belirtti. Düzenledikleri kampanya kapsamında 78'inci okul protokolünü imzaladıklarını ifade eden Vali Ata, "Son 2 yılda bin 800 yeni derslik yapılarak hizmete açıldı. Birçok derslik inşaatımız devam ediyor. Hedefimiz 2015 yılı sonu itibariyle hiç olmazsa geçmişten gelen derslik eksiğimizi gidermek. Tabii tam eksikliğin tam anlamıyla giderilemez. Çünkü, Gaziantep çok yoğun göç alan ve öğrenci sayısı artan bir şehir. Göreve geldiğimizde 6 bin 300 dersliğe ihtiyacımız varken, 12 yıllık eğitimin zorunlu hale gelmesiyle ihtiyacımız olan derslik sayısı 9 bin 300'e yükseldi" dedi.
Vali Ata'nın ardından söz alan Adnan İnancı ise Gaziantep'e olan borcunu ödemek için eğitime destek olduğunu belirterek, "Bu memleket sayesinde para kazandık. Şimdi bu parayla da yeni bir okul yaptırmaya karar verdik. Daha önce bir okulumuz vardı. Şimdi 2'ncisi olacak, inşallah ilerleyen zamanlarda daha fazla katı sağlama fırsatı buluruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ve hayırsever iş adamı Adnan İnanıcı arasında protokol imzalandı.

EB (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)