HAKKARİ'de Boybeyi Köyü İlkokulu'nu ziyaret eden jandarmalar, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle öğretmenlere çiçek verip, öğrencilere de kırtasiye malzemesi hediye etti.
İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Bağışlı Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hacı Serhat Şimşek ve askerler, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle Hakkari'ye 25 kilometre uzaklıktaki Boybeyi Köyü'ne giderek, köy okulunda görevli iki öğretmene çiçek verdi. Daha sonra öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtan askerler, öğrencilerle sohbet etti. Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Şimşek, öğrencilere okumaları yönünde nasihatlerde bulunarak, şöyle dedi:
"Öğretmenleriniz, gözünüzdeki ışığın sönmemesi ve mağdur olmamanız için eğitim veriyor. Bundan sonraki hayatınızın temel taşlarını koyuyorlar. Anneniz, babanız size nasıl iyi ahlaklı, terbiyeli, namuslu, şerefli çocuklar olmayı öğretiyorsa, öğretmenleriniz de size vatana, millete hayırlı, ailesine, kardeşlerine, abilerine, ablalarına hayırlı insanlar olmayı öğretiyor. Tarihi, coğrafyayı, Türkçe'yi, matematiği öğretiyorlar. Burada öğrendiklerinizi bundan sonraki hayatınızda hep kullanacaksınız. Bunlar size yol gösterir." 
Kürtçe bilen bazı askerler de öğrencilerle sohbet etti. Kutlamaların ardından askerler, öğretmen ve öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.