HAKKARİ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen, 5 dernek başkanı ve 4 dershane yöneticisinin de destek verdiği basın açıklamasında, hükümetin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çalışmalarına tepki gösterildi.
TSO'da düzenlenen basın açıklamasını Oda Başkanı Servet Taş yaptı. Taş, dershanelerin kapatılamasının ülkeye bir fayda getiremeyeceğini söyledi. Taş, "İlimizde dershanelerin kapatılması halinde mevcut ve yetersiz eğitim sistemiyle öğrencilerimizin üniversite ve diğer okullara giriş sınavlarında başarılı olmaları mümkün olmayacaktır. Bu yanlış adım çocuklarımızı eşitsizlikle karşı karşıya bırakacaktır. Bölgemizden üniversite sınavlarını kazanıp okuyan gençlerimizin tamamı dershaneler desteğiyle başarıya ulaşmışlardır" dedi.
Hakkari'de eğitim boşluğunu dershanelerin kapattığını vurgulayan Taş, devletin dershane ve okuma salonlarını kapatma yerine daha fazla destek vermesi gerektiğini de belirtti. Taş, "Özel dershaneler 50 binden fazlası öğretmen olmak üzere 100 bini aşkın çalışanıyla önemli bir istihdam alanı yaratıyor. Varlığının tartışma konusu yapılması, buradaki yönetici, öğretmen ve diğer çalışanlar ile öğrenciler üzerinde geleceğe yönelik ciddi kaygılar oluşturmaktadır. 4 bine yakın özel dershane, özel ders alamayan 1.5 milyon dar gelirli, orta halli ailenin çocuğuna hizmet veriyor. Hakkari ilimizde halen bin civarında kadrolu öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu kadrolu öğretmen açığını bir nebzede olsa kapatan dershane öğretmenleridir. Öğrenci ve velilerin görüşleri alınmadan böyle önemli bir karar alınmaya çalışılmasının yanlış olduğu konusunda, tüm sivil toplum kuruluşları olarak aynı kanaatteyiz" diye konuştu.