DENİZLİ Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 5 yıl önce başlattığı, dershanelere gidemeyen öğrencilere gönüllü eğitmenler tarafından kurs verilmesini sağlayan Eğitim İçin El Ele Projesi’nde, yeni dönem, ders ziliyle başladı. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde eğitim gören Gençlik Meclisi üyesi 50 gönüllü eğitmen, 200 öğrenciye üniversite sınavlarına kadar ücretsiz ders verecek.
Denizli Lisesi’ndeki kursun başlangıcı öncesi düzenlenen törene Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ile gönüllü eğitmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gençlik Meclisi Eğitim İçin El Ele Proje Koordinatörü Yunus Kırmacı, daha fazla öğrencinin üniversiteyi kazanması için katkı koymak, eğitimde fırsat eşitliğine destek vermek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, destek veren kurum temsilcilerine, gönüllü eğitmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
Başkan Zolan ise eğitime her türlü desteği verdiklerini dile getirip, “Bu konuda tüm kurumlarla işbirliği içindeyiz. Eğitim için el ele vermek gerekir. Gençlik Meclisimiz, üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere gönüllü olarak ders vererek eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasına önemli bir katkı sağlıyor. Buraya gelen herkes üniversiteli olmalıdır” dedi. Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de projenin gençlere üniversite sınavı hazırlığında çok önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtip, projeyi geliştiren Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti.
Başkan Osman Zolan, projede gönüllü olarak görev yapan üniversite öğrencisi eğitmenlere sertifika verip saat hediye ederken, geçen yıl kurslara katılıp başarı sağlayan üç öğrenciyi de altınla ödüllendirdi. Törenin ardından hazırlık dersleri sembolik zil çalınarak başlatıldı.