GAZİANTEP'te, 'Fatih Projesi' kapsamında alt yapı kurulumu tamamlanan 5 okulun öğrencilerine tablet bilgisayarları törenle dağıtıldı.
Gaziantep'te tablet dağıtım töreni Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Lisedeki 47 öğretmen ve 252 öğrenciye tablet dağıtacaklarını söyleyen Vali Erdal Ata, eteğimde başarının yakalanması için teknolojinin nimetlerinden yararlanılması gerektiğini söyledi. Gaziantep'in eğitim sorunun çözmek için çok sayıda yeni derslik yapıldığını ifade eden Vali Ata, "Çağdaş ülkeler seviyesine yükselmenin tek bir yolu var. O da eğitimden geçmektedir. Bizde ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı çağın en iyi koşullarında yetişmesini sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Gaziantep bugün İstanbul'dan sonra nüfusu en fazla artan en çok göç alan şehirlerden birisidir" dedi.
Konuşmaların ardından önce törenin yapıldığı salondaki 5 öğretmen ve 5 öğrenciye sembolik olarak tabletlerini dağıtan Vali Ata, daha sonra sınıflara giderek Milli Eğitim Müdürü Ekinci ile birlikte öğrencilere tablet bilgisayarlarını verdi.
5 LİSEYE 1728 TABLET
Proje kapsamında, Nizip İlçesi'nde Hasan Çapan, Aktoprak, Ayten Kemal Akınal, Cumhuriyet Anadolu liseleri ile Yavuz Sultan Selim Teknik ve Endüstri Meslek lisesinde toplam 1728 tablet dağıtılacağı öğrenildi.