Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () -GAZİANTEP'te, eğitim sendikaları yeni 'Milli Eğitim Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. İş bırakan eğitimciler tasarıyı parkta davul zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.
Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen üyesi 200 kişilik kalabalık, eğitimde yeni düzenlemeyi protesto etmek için 1 günlüğüne iş bırakarak Kırkayak Parkı'nda bir araya geldi. Tasarıyı, eğitime vurulmuş bir darbe olarak nitelendiren şube başkanları ve öğretmenler sloganlar eşliğinde Maarif Meydanı'na yürüdü.
Kalabalığa konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, AK Parti'nin yolsuzlukları örtmek için adliyede, yargıda, anayasada, polis içerisinde yandaşlar oluşturmak için yer değişikliğine gittiğini ileri sürerek, "Sırada eğitim var. Türkiye'de 100 binin üzerinde olan eğitim emekçilerini görevden alarak, yerine kendi yandaş yöneticilerini oraya yerleştirmek amacıyla yasa taslağı hazırladılar. Kanun tasarısı eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir" dedi.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bekir Avan ise eğitimcilerin kaygılı olduğunu ifade ederek, "Bugün burada iş bırakmamızın amacı Türk eğitim sitemi tepeden aşağıya taş üstünde taş bırakılmayacak şekilde yerle yeksan edilmektedir. Olup bitenlere baktığımızda Türk eğitim sisteminde Cumhuriyet tarihinden bu tarafa görülmemiş kıyım, zulüm, ayrımcılık, siyasallaşma yaşanmaktadır. Bunun tek sorumlusu, Türkiye'yi tek parti devrine götürmek isteyen iktidardır" diye konuştu.
Eğitim-İş Şube Başkanı Mustafa Ay da hükümetin sağlık ve yargıda olduğu gibi eğitimde de her türlü değerlerle oynanmaya başladığını kaydetti.
Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, bir süre daha halay çekerek slogan attıktan sonra dağıldı.

MB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)