Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Türk Eğitim- Sen ve Eğitim- Sen üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurum yöneticilerinin görevlendirilmelerinde 75 puan alma zorunluluğu getiren uygulama kapsamında, çok sayıda okul müdürünün görevden alınmasına tepki gösterdi.
Öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplanan ve ellerinde dövizler taşıyan Türk Eğitim-Sen üyeleri, yeni uygulamanın suistimale açık olduğunu söyledi. Uygulamanın haksız ve onur kırıcı olduğunu aynı zamanda parti devleti uygulaması olarak yorumlanabileceğini ifade eden kalabalık adına konuşan Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Bekir Avan, "AKP iktidarının yandaşlarını yönetici olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitim ordusunun yaratılması, insanların sosyal statülerinin ellerinden alınmasını asla kabul edemeyiz. Görevini başarılı şekilde sürdürürken kıyıma ve zulme uğrayan okul müdürlerimizin yanındayız. 76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalara insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız" dedi.
Bu açıklamanın ardından Eğitim-Sen üyeleri de aynı parkta toplanarak uygulamayı eleştirdi. Sendikanın şube başkanı Ali Ersönmez, uygulamanın AK Parti iktidarının eğitimde yeni hamlesi olduğunu belirterek, "Tüm bu kadrolaşma reflekslerin laik, kamusal, nitelikli, bilimsel, özgürlükçü yönlerini kökten kazıma niyeti olduğunu biliyoruz. Ciddi anlamda siyasal kadrolaşma aşkı ile eğitim katledilmekte ve eğitim ortamının verimliliği ortadan kaldırılmaktadır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI