Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP Valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında, kentte bulanan 35 anaokulu, orta okul ve ilk okul ile 40 lisenin tamiratı ve modernize edilmesi ile ilgili protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi 75 okulun tadilatı, çevre düzenlemesinin yanı sıra ihtiyaç duyulan okullara spor salonu yapacak.
Gaziantep Valiliği konferans salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile belediye yetkilileri katıldı. Protokol öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in en büyük probleminin eğitim olduğunu söyledi. Vali Erdal Ata'ya eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Başkan Şahin, "Bizler olduğumuz her makamda milletvekilliğimiz döneminde de, bakanlığımız döneminde de önceliğimizi eğitime verdik. Buradaki kalkınmanın özünün birey olduğunu, şehrin 2023 vizyonu, 2071 vizyonuna ulaşmak için eğitimde at başı gitmesi gereken hedeflerimiz olduğuna inandık. Şehrimiz göç alıyor ve şu anda en büyük sermayemiz olan genç nüfusumuz var. Bu bakımdan çok zenginiz, ama bu zenginliği eğitimle taçlandırmazsak, kalkınmanın bir parçası yapamazsak, yarın çok farklı sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime katkı sağlayacağı protokolü imzalamaktan mutluluk duyacağını söyledi. Eğitim şehirdeki en büyük sorun olduğunun vurgulayan Vali Ata, "Son bir kaç yıldan beri eğitime çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Fakat bu yatırımların eksiklerimizi karşılamada yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in bakanlığı döneminde de eğitimle ilgili çok önemli katkıları oldu. Şimdi bu protokolle yaz döneminde okulların kapanmasıyla birlikte, 75 okulun bakımları Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ile Başkan Fatma Şahin arasında protokol imzalandı.

EB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)