Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, bir akaryakıt firmasının desteğiyle başlatılan 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Mahmut Hümayun Özhelvacı orta okulu öğrencilerine eğitim verildi.
Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu salonunda gerçekleşen eğitime; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Emniyet Müdürü Ali Gezer, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Proje Koordinatörü Refik Ürk ile öğrenciler izledi.
Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, yapılan eğitimle trafik sorunlarını yok etmek için gençlerin ve çocukların bilinçlendirilmesinin büyük yarar sağlayacağını belirterek, "Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan trafik konusunda başlatılan bu proje bizleri çok onurlandırdı ve etkiledi. 31 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe sokulan 'Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Genelgesi' kapsamında Türkiye'de 10 büyük ilimizde pilot olarak başlatılan bu proje 81 ilimize de yayılacaktır. Çocuklarımızı bu konuda iyi eğitebilirsek topluma, ilimize katkı sağlamak adına çok yol kat etmiş olacağız. Gaziantep gibi trafik yoğunluğun çok olduğu bir ilde bu proje etkisini hemen gösterecektir" dedi.
Emniyet Müdürü Ali Gezer ise amaçlarının yeni nesilleri trafik canavarından kurtarmak olduğunu ifade ederek, "Küçüklerimizden trafikte gerçekten birer dedektif olmalarını istiyorum. Gördüğünüz eksik ve aksaklıkları bizimle paylaşın. Gaziantep'teki araç sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde. Trafikte yaklaşık olarak 420 bin araç var. Geçtiğimiz yıl sadece Gaziantep'te 55 ölümlü trafik kazası meyanda geldi. Bunların önlenmesi için cezalar etki etmiyor. Trafik kurallarına uymak ancak eğitimle mümkün" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından polisler tarafından öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimlerde öğrencilere karşıdan karşıya geçerken yapılması gerekenler ve öğrenci servislerinde uyulması gerek kurallar anlatıldı.

EB(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)