Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Avukat Mahmut Düşün Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören 16 öğrenci; 'Hasta Bakımında Uzmanlaşma Eğitimi' projesi kapsamında İtalya'nın Modeno kentinde 15 gün uygulamalı staj yapacak.
2013 yılında Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından duyurusu yapılan Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi'ne; Avukat Mahmut Düşün Kız Meslek Lisesi 'Hasta Bakımında Uzmanlaşma Eğitimi' projesi ile başvurdu. Kabul edilen proje kapsamında okulun Hasta Bakımı ve Hemşirelik bölümünde eğitim gören 16 öğrenci İtalya'nın Modeno kentinde 15 günlük uygulamalı staj görme hakkı kazandı.
Okul müdürü İbrahim Halil Çelik, kendi projelerinin kabul edilmesinin ardından 16 öğrencinin 1 Haziran'da staj için İtalya'ya gideceğini belirterek, "Stajımız 15 gün sürecek. Proje ile nitelikli hijyen, dezenfeksiyon ve sterilizasyon bilgisine sahip evde veya yerinde hasta bakım elemanları yetiştirilerek hem katılımcıların işe yerleştirilme ihtiyacı hem de toplumsal ihtiyaçlar karşılanmış olacaktır" dedi.
Çelik, proje ile hemşirelik ve hasta bakımından mezun öğrencilerin, hayat boyu öğrenme yaklaşımı içerisinde AB ülkelerindeki uygulamaları yerinde görmesi, Türkiye'de bu alanda yapılan çalışmaları değerlendirmesi ve istihdamlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığını da sözlerine ekledi.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)