GAZİANTEP'te, eğitime destek için başlatılan kampanyalar kapsamında 3 hayırsever bir okul yaptırmak ve iki okula bağışla isim hakkı değişikliği yapmak için protokol imzaladı.
Gaziantep'te yürütülen; 'Bir tuğla da sen de koy' ve 'Bir okul bin gelecek' kampanyalar kapsamında; 3 hayırseverin yaptığı ve yapacağı bağış için Gaziantep Valiliği'nde tören düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, hayırseverler Cevdet Akınal, Olcay Külah ile yurt dışında bulunan Reşit Göğüş'ün yakınları katıldı.
Törende konuşan Vali Erdal Ata, Gaziantep'in öğrenci sayısının 43 ilin nüfusundan daha fazla olduğunu ifade etti. Kentte 543 bin öğrenci bulunduğunu ve derslik başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu anlatan Vali Ata, "Son 2 yılda bin 800 yeni derslik yapılarak hizmete açıldı. Birçok derslik inşaatımız devam ediyor. Gelecek yıl hiç olmazsa geçmişten gelen derslik eksiğimizi tamamlamış olacağız" dedi.
Vali Ata'nın ardından söz alan hayırsever Olcay Külah, yeni yapılacak bir anaokuluna isminin verilmesi karşılığında sahibi olduğu evin kendisi öldükten sonra satılarak elde edilecek paranın okul yapımında kullanılması için bağışladığını söyledi. 2011 yılında bütün birikimi olan 850 bin lirayı bir ilkokula adının verilmesi için bağışladığını hatırlatan Külah, "Çok mutluyum, emekli bir eğitimci olarak elimden gelen bütün şey bu. Keşke daha fazla olsa da eğitime katkı sağlayabilsem. Şu anda sahibi olduğum ve oturduğum evi ben öldükten sonra eğitime katkı sağlamak amacıyla milli eğitime bağışladım. En büyük arzumu yerine getirdim" dedi.
Hayırsever işadamı Cevdet Akınal ise eğitime destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Akınal, yaptıracakları 16 derslikli lisenin arsasını bağışlayan Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi yetkililerine de teşekkür etti.
Yurt dışında olduğu için törene gelemeyen Reşit Göğüş'ün akrabaları ise 8 derslikli ana okula isimlerinin verilmesi karşılığında 230 bin lira bağışta bulunulacağını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ve hayırseverler arasında protokol imzalandı.