Buna göre; kültürel motiflerle bezeli ürün tasarlayıp üreten yarışmacılar arasından seçilen 5 kadına, 10 bin liralık alım garantisi verilecek.
 
MİLLİ GELİRE KATKI
 
Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından kadınların katılabileceğini belirten AKG İcra Kurulu Başkanı İ. Halil Korkmaz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) işbirliğiyle düzenlediğimiz yarışmaya ev kadınları da başvurabilecek. Kadının iş hayatına girmesi, milli gelire destek demek. Bu nedenle yarışmayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

MÜZELERİ UCUZLATAN AİLE KART GELİYOR
 
Kültür Bakanlığı DÖSİMM merkez müdürü murat usta ise şu bilgileri paylaştı: “Bakanlığa bağlı 300 müze var. Bu müzeleri yılda 20 milyon kişi ziyaret ediyor. Bu sayısı artırmak için hem yerli hem de yabancı turiste yönelik farklı ürünler geliştiriyoruz. Örneğin, yerli turiste yönelik olarak ‘aile kart’ üzerinde çalışıyoruz. Ailece müze gezilmesini teşvik edeceğiz.”
 
10 OCAK'A KADAR
 
5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya kadın tasarımcı ve üreticiler katılabilecek. Takı, tekstil, ev-dekorasyon, illüstrasyon ve kahve seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünler arasından seçim yapılacak. Yarışmaya www.anadolunun kadingucu.com üzerinden 10 ocak’a kadar başvuru yapılabilecek.