ERZİNCAN’da 11 dershane yöneticisi adına ortak bir açıklama yapan Zekeriya Kartal, dershanelerin yasal ve Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı olduğuna dikkat çekerek, "Biz merdiven altı filan çalışmıyoruz, gecekondu da değiliz" dedi.
Bir dershanede yapılan ortak açıklamada yöneticilerden Zekeriya Kartal, dershanelerin MEB'in eksikliklerini tamamlayıcı bir eğitim sistemi olduğunu belirtti. İhtiyaçtan doğan dershanelerin Türkiye’nin bir gerçeği olduğuna dikkati çeken Kartal, şunları söyledi: "Bizleri küçültücü, aşağılayıcı ifadeleri kınıyoruz. Biz merdiven altı filan çalışmıyoruz, gecekondu da değiliz. Öğretmenlerin yanında bize hizmet eden bir sürü çalışanımız var. Bunları hiçbir Allah’ın kulu dile getirmiyor. Çalışanlarımızın durumu ne olacak, onların hakkını kim savunacak? Dershanelerin kapatılması ile özel ders fiyatları fırlayacak. Legal olan bu kurumlar illegal hale gelip, evlere, merdiven altına işte o zaman inecektir."
Dershane yöneticilerinden Nejat Ulusoy ise Erzincan’da 11 dershanede yaklaşık 4 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Ulusoy, "Dershaneler kapatıldığı zaman bu 4 bin öğrenci nasıl meşgul edilecek veya iyiye, doğruya nasıl kanalize edilecek? Halk Eğitimde bu kurslar yok. Kamuoyunda dershanelerin bir sömürü merkezleri olduğu lanse ediliyor. Hiçbir öğrenci zorla dershaneye kayıt edilmiyor" diye konuştu.