Recep DEMİRCİ / ERZİNCAN, () - ERZİNCAN Milli Eğitim Müdürlüğü, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde okullarda 'etüt katı' uygulaması başlattı. 
23 Mart günü yapılacak olan YGS öncesi, öğrencilerin sağlık raporu alarak okuldan uzaklaşmalarının önüne geçmek isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde her okulda 12'nci sınıf öğrencileri için birer kat ya da sınıf tahsis etti. Bu uygulamayla öğrencilerin öğretmen gözetiminde sınavlara en iyi şekilde hazırlanarak başarı düzeylerinin yükseltmesi hedefleniyor. 
Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesinde hazırlanan 'etüt katını' ve öğrenciler için düzenlenen kantinleri denetleyen Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, amaçlarının eğitim- öğretim düzeyini yükseltmek olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Her okulda 12'nci sınıf öğrencileri için ayrı katlarda derslikler ve dinlenme odaları hazırlandı. Öğrencilerimiz burada öğretmenlerinin nezaretinde zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor. Bu uygulama meslek liselerinde staja giden öğrencilerin dışındaki  bütün okullarda başlatıldı." 
İyi bir çalışma ortamı hazırlandığını ve öğretmenlerden yararlanma olanağının ortaya çıktığını belirten öğrenciler ise, "Yeni uygulama sayesinde artık rapor almayacağız. Öğretmenlerimizle birlikte daha çok ders çalışma imkanı buluyoruz. Bize değer verildiğini hissediyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
RD(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)