2004 ve 2012 yılları arasında üniversite sınavında Türkiye'nin en başarılı okulları arasında yer alan Kastamonu'nun Doğanyurt İlçesi'ndeki Doğanyurt Çok Programlı Lisesi'nin yeni binası tamamlanmak üzere. 16 derslikli okul, bilgisayar ve televizyonlu 3 kişilik odalardan oluşan pansiyonu ile önümüzdeki yıl eğitime açılacak.
Bin 200 nüfuslu ilçede fiziki şartları yetersiz eski bir binada eğitim veren Doğanyurt Çok Programlı Lisesi, buna rağmen üniversite sınavında 2004'te ve 2007'de Sözel Türkiye 1'incisi, 2005 ve 2009'da Sözel Türkiye 3'üncüsü, 2012'de Sözel Türkiye 6'ncısı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 6 öğretmen ve 102 öğrencisi bulunan okul için ilçede yeni bir bina yaptırıyor. 8 ay önce yapımına başlanan 16 derslikli okul ve yanındaki pansiyon inşaatı tamamlanmak üzere. Toplam 7 milyon liraya mal olan okul ile 3 kişilik odalardan oluşan pansiyon, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren eğitime açılacak.
Doğanyurt Belediye Başkanı Ak Parti'li Ahmet Kaya, Doğanyurt Çok Programlı Lisesi'nin, köy okulundan liseye dönüştürülen ve şartları iyi olmayan binada olmasına rağmen üniversite sınavında önemli başarılara imza attığını söyledi. Şimdi bu okulun modern bir eğitim yuvasına kavuşacağını belirten Başkan Kaya, şöyle konuştu:
"Pansiyonlu lise bitmek üzere. 5 yıldızlı otel gibi pansiyon yaptık çocuklarımız için. Odalar 3 kişilik ve her odada tuvalet banyo mevcut. Odalarımız, televizyonlu ve bilgisayarlı. 
Okulun yapımı kolay olmadı. Arazinin bir kısmını Sağlık Bakanlığı'ndan aldık. Devlet vatandaş işbirliğiyle imece usulü güzel bir okul yaptık. Biri çatıyı üstlendi, biri tavanı üstlendi ve nihayet okulumuz bitmek üzere. Önümüzdeki yıl eğitime açılmış olacak."