ATATÜRK Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Erol Oral, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli oğlu Akgün Oral ve gelini Elif Oral'a 'doçent cübbesi' giydirdi. En son görev yaptığı Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü'nden geçen hafta emekli olan Prof.Dr. Oral, Tıp Bayramı'nda çifte mutluluk yaşadığını söyledi.
Atatürk Üniversitesi'nde 1992- 2000 yılları arasında 'Rektör' olarak görev yapan Prof. Dr. Erol Oral, Tıp Bayramı için memleketi Erzurum'a geldi. Atatürk Üniversitesi Oditoryumda düzenlenen 'Cübbe Giyme' törenine katılan Prof.Dr. Erol Oral, eski çalışma arkadaşları ile hasret giderdi. Doğup, büyüdüğü Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1966 yılında mezun olan Erol Oral, asistan olarak başladığı üniversitede 8 yıl rektörlük yaptıktan sonra ayrıldı. Emekli olduktan sonra Azerbaycan Kafkas Üniversitesi'nde, Kırgızistan Atatürk- Alatoo Üniversitesi'nde 'Kurucu Rektör' olarak görevde bulunan Prof.Dr. Oral, en son Ankara'daki Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü görevinden ikinci kez ayrıldı.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinin Psikiyatri Servisi'nde Yrd.Doç.Dr. olarak görev yapan gelini Elif Oral ile aynı hastanenin Çocuk Cerrahi Bölümünde Yrd.Doç.Dr. olan oğlu Akgün Oral'a doçentlik cübbelerini törende giydiren emekli Rektör Prof.Dr. Erol Oral duygulandı. Çocuklarının yanı sıra, gelin ve torunları ile bugüne kadar hep övündüğünü söyleyen emekli Rektör Prof.Dr. Erol Oral, en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirtti. 3 çocuk, 5 torun sahibi olduğunu anımsatan Prof.Dr. Erol Oral, şöyle konuştu:
"Atatürk Üniversitesinden ayrıldıktan 14 yıl sonra 14 Mart'ta Erzurum'a geldim. Oğlum ve gelinim için yeniden yuvada olmak büyük bir mutluluk. Bugün çifte mutluluk yaşıyorum. Doçentlik akademik kıyafetlerini giyen oğlum ve gelinim ailemiz için gurur vesilesidir" dedi.
Prof. Dr. Erol Oral'ın elini öperek alkışlar arasında cübbelerini giyen ve 3 çocukları olan Elif- Akgün Oral çifti, babalarına layık olmaya çalıştıklarını söyledi.

Tİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)