ZONGULDAK’ta, emekli öğretmen 65 yaşındaki Solmaz Yavuz, 13 yıl önce hayatını kaybeden ablası Yıldız Yavuz’un adını ölümsüzleştirmek için Kilimli İlçesi’nde 1 milyon liraya yapılacak Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin yapımında kullanılmak üzere 500 bin lira bağışladı.
Vali Ali Kaban’ın makamında düzenlenen imza töreninde, Kilimli İlçe Kaymakamı Murat Kütük ve Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek hazır bulundu. Vali Ali Kaban, Yavuz ailesinin eğitim camiasına çok önemli destekleri olduğunu söyledi. Kaban, "Sadece bu değil daha önce de yapılmış hayır çalışmaları var. Hakikaten aile olarak eğitim camiamızın önemli bir ailesi. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 43 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 4 yıl önce emekliye ayrılan Solmaz Yavuz, şöyle konuştu:
"Yapılacak Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne ablamın adını ölümsüzleştirmek için katkı sağlıyorum. Ablam daha önce üniversitede İngilizce öğretmenliği yaptı. Pankreas kanseri teşhisi konulduktan 13 gün sonra 11 Ekim 2001’de ablamı kaybettim. Gerek onun, gerekse de benim birikimlerimden elde ettiğimiz 500 bin lirayı eğitime bağışlıyorum. Onun adını ölümsüzleştirmek en büyük idealimdi. Bu idealimi gerçekleştirmemde destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün dileğim bu okulda çocuklarımızın en güzel şekilde eğitim görmesi ve yetişmesi."
Daha sonra Vali Kaban ile emekli öğretmen Solmaz Yavuz, özel çocukların eğitim göreceği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımını içeren protokolü imzaladı.

DS(DS/İD) (FOTOĞRAFLI)