Ümraniye Belediyesi tarafından Atakent Mahallesi’nde 8 ay önce temeli atılan ve kısa sürede yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu açılışı ve Ümraniye Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu’nun temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr.Nabi Avcı’nın teşrifleriyle gerçekleşti.

Atakent Mahallesi Gelibolu Caddesi’nde Ümraniye Belediyesi tarafından 8 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu açılışı ve Ümraniye Esenşehir’de bulunan Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu’nun temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ümraniye Belediyesi’nin eğitime yaptığı katkıları anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Temel atma ve açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı’nın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ak Parti Teşkilat Mensupları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: “ İMAM HATİP ORTAOKULLARINA BÜYÜK BİR TALEP VAR”

Programın ilk konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,“Bugün bahtiyarız. Yıllardan bu yana yaptığımız işlerin her gün meyvelerini toplaya toplaya bugüne geldik. Bugün yeni bir ağacın meyvesini devşireceğimiz güne geldik. 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ve imam hatip ortaokullarının açılmasıyla beraber halkımızda özellikle imam hatibe karşı büyük bir teveccüh ve talep oldu. Gerek hükümetimiz, gerekse devletimizin bütün organları, sivil toplum kuruluşları ve belediye olarak, halkımızın bu talebine karşı duyarsız kalmamız mümkün değildi. Çocuklarını uzak okullara göndermek istemeyen veliler için, elimizi taşın altına koymak suretiyle, gelen talepleri değerlendirerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi. Belediye olarak, 11 yıldan bu yana ilçede bulunan okul, kurs ve yurtlara katkı sağlamanın kendileri için onurlu bir görev olduğunu belirten Başkan Hasan Can, kültür evleri ve bilgi evlerinden de bahsetti. Çamlık, Altınşehir ve Yukarı Dudullu Mahalleri’ne yapılması planlanan ilkokullara da değinen Başkan Hasan Can,“İnşallah, Rabbim bu sene içerisinde tamamlamayı nasip eder. Bu vesileyle temelini atacağımız Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu ile Atakent Mahallesi’nde 8 ay önce temeli atılan ve kısa sürede yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu açılışı hayırlara vesile olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN: “ EĞİTİM, EN TEMEL YATIRIM”

"Eğitim en temel, en vazgeçilmez yatırımların başında geliyor" diyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Ümraniye, İstanbul'un hızla gelişen ilçelerinden biri. Buradaki ihtiyaç da diğer ilçelerimize nazaran çok daha fazlaydı. Ama hamdolsun görüyoruz ki, şuan da tekli öğretim yapma ve derslik sayısı noktasında en iyi ilçelerimizden birisi haline geldi. Dünyanın geldiği nokta itibariyle baktığımızda mevcut fennin ve ilmin, dini bilimlerle buluşturularak; mantıklı ve doğru bir biçimde gençlerimize aktarılmasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bugün maalesef din adına farklı farklı bilgiler, ideolojiler gençlerimize dayatılıyor ve maalesef din adına dindarlar birbirlerini katletme noktasına geliyor. Dolayısıyla bugün imam hatip okullarının dini ilimlerin doğru bir şekilde öğretilme ve gençlere aktarılma müesseselerinin önemi bir kat daha artmış durumdadır” diyerek konuşmasına son verdi.

BAKAN PROF. DR NABİ AVCI: “ EĞİTİMDE SESSİZ DEVRİM YAŞANIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada, Ümraniye'nin hızla geliştiğini belirterek, "Ümraniye bu bakımdan bütün Türkiye'ye örnek olacak bir başarı hikâyesini sürdürüyor. Hasan Can Başkan’a bu gayretlerinden ve ilçeye kazandırdığı 35 mahalledeki bilgi evlerinden, kültür merkezlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakan Nabi Avcı, Türkiye'nin son yıllardaki gelişim sürecine dikkat çekerek, "Çok şükür artık devletimiz milletimizle el ele, millet ne istiyorsa onun en iyisini yapmak için elinden geleni yapıyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu okul ve temelini atacağımız okul Türkiye'de yürürlüğe koyduğumuz 4+4+4 uygulamasının en güzel örnekleridir. Millet istiyor, devlet yapıyor. Türkiye son 13 yılda pek çok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdi. Yabancılar Türkiye'nin bu başarılarına bakarak buna sessiz devrim dediler. İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden bir tanesi de Milli Eğitim’de yaşanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz tekrar millileştirilen maarif sistemimiz içerisinde geleceğin Türkiye'sini hazırlıyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’a Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu kursiyerleri tarafından yapılan bir tablo takdim etti. Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine telekonferansla bağlanan Bakan Avcı, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun da açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindeki diğer protokol, okul içerisini gezerek; çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.