EĞİTİM Uzmanı Sadık Gültekin, SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarının karışması üzerine 1.2 milyon öğrencinin puanlarının yeniden hesaplanacak olmasının trajikomik bir durum olduğunu söyledi.
Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Yeni karara göre, 1,2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, kamuoyunda tepkiye yol açan olayı trajikomik bulduğunu belirterek, "Gerçekten trajikomik bir durum. Bu ne anlama geliyor, sormak istiyorum. 8 Haziran'da yapılan sınavın mahkeme sonucu daha yeni ortaya çıktı. 8 Haziran'da İngilizce ile Almanca cevap kağıtlarının karıştırılması olayı vardı. Biz bunu gündeme getirdik. Milli Eğitim Bakanlığı, bunun gerçekten bir hata olduğunu söyledi. Sonra bu tekrar değerlendirildi, 718 öğrencinin yanıt kağıtları ve puanları tekrar düzeltildi. Ondan sonra da bir itiraz çıktığını ben zannetmiyorum. Sonra okullara kayıtlar oldu ve ilk yarının sonuna geldik. 8 Haziran'dan bu yana 7 aylık bir süreç geçti, öğrenciler sömestrde karne alacak. Şimdi sınavın yeniden değerlendirilmesi kararı çıktı. Bu olaya neresinden baksanız, trajikomik ve elinizde kalıyor. Ben buna bir anlam yükleyemedim. Komik mi? Ağlanacak bir durum mu? Gerçekten ciddi mi? Bunun içinden çıkmak mümkün değil" dedi.
Karar sonrası eğitim uzmanı olarak işin içinden çıkamadığını anlatan Gültekin şöyle devam etti:
"Mahkemeler niye bunu zamanında değerlendirip, okullar başlamadan, kayıtlar başlamadan, sınavlardan hemen sonra acil olarak ele alıp kararı çıkmadı? Bu tarihe kadar bekletildi. Olaya biraz yukarıdan baktığımız zaman aklıma şu da gelmiyor değil; son dönemlerde bazı şeyler var, cemaat veya diğer kesimin birlikte sürtüşmesi var. Acaba sorusu oradan da aklıma geliyor. Yukarıdan bağımsız olarak baktığınız zaman şimdi bunun yeri neydi, zamanı neydi. Niye böyle bir şeyle karşılaşıldı? Niye şimdi ortaya çıktı?"