EĞİTİM-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmaların samimi olmadığını iddia ederek, "Biz dershaneler dahil olmak üzere eğitim hizmetlerini piyasalaştıran ve paralı hale getiren her unsurun tasfiye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 19 Aralık günü yapmayı planladığı grevle ilgili bilgilendirme yapmak üzere Edirne’ye gelerek Eğitim-Sen Edirne Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, gazetecilerin dershanelerin kapatılma düşüncesiyle ilgili sorusu üzerine Genel Başkan Yıldız, tartışmanın son derece samimiyetsiz bir ortamda cereyan ettiğini söyledi. Yıldız, "Yine yokluk ve yoksulluk üzerinden rant sağlayanlarla, eğitim hakkını ranta dönüştürenler arasında, yoksulluk kavramı bir araç haline getirilerek kullanılan bir tartışma olarak görüyoruz. Sahici ve samimi bir tartışma olarak görülmemektedir. Biz dershaneler dahil olmak üzere eğitim hizmetlerini piyasalaştıran ve paralı hale getiren her unsurun tasfiye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yalnızca dershanelerle sınırlı bir tartışmayı o yüzden çok samimi bulmuyoruz. Ancak esasen siyasal iktidar açısından daha samimiyetsiz olduğunu da söylemek gerekiyor. Dershaneleri bugün bulundukları kadar devasa bir hale getiren, eğitim sisteminin daha da vazgeçilmez bir unsuru hale getiren siyasal iktidarın kendisidir" diye konuştu.
Ak Parti iktidarının 11 yıldır uyguladığı programın sınav odaklı ve elemeye dönük olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Bu sistem dershaneleri büyütmüştür. AKP’ye şunu sormak lazım: Dershaneler nasıl büyüdü? Siz iktidara geldiğinizde, bir çocuğumuzun lise ya da üniversiteye gitmesi için kaç sınava girmesi gerekiyor? Bir de AKP döneminde sayı kaç olmuştur? Buna baktığımızda bu sayının 5-10 kat artığını görüyoruz. Bu sınavlarla birlikte dershaneye gitmeyi daha büyük bir ihtiyaç haline getirmiş olan AKP’nin şimdi birden bire dershanelerle cenk etmesini sahici bir tartışma olarak görmemiz olanaklı değildir" dedi.