ADANA'da Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca, 2013- 2014 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sonuna gelindiğini ancak eğitimcilerin sorunlarına kalıcı çözümler getirilmediğini savundu.
Abidin Dino Parkı'nda 20 sendika üyesiyle basın açıklaması yapan Kamuran Karaca, eğitim döneminin ilk yarısını sorunlarla kapadıklarını söyledi. Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 144 kamu çalışanına açılan soruşturmaların devam ettiğini kaydeden Karaca, norm fazlası durumuna düşen çok sayıda eğitimcinin de ailesinin yanından ayrılarak uzak ilçe ve köylere gitmek zorunda kaldığını belirtti. Karaca, "Kamusal eğitimin zayıflatılması, eğitimin tamamen paralı hale getirilmek istenmesi, cinsiyet, etnik kimlik ve mezhep ayrımcılığına ilişkin uygulamalar çözülmediği gibi bunlara yeni sorunlarda eklenmiştir. 2013-2014 eğitim döneminin ilk yarısında gerek eğitimin, gerekse eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarına kalıcı çözümler üretilememiştir" dedi.
4+4+4 eğitim sisteminin sorunlarla başladığını ve bunun tüm eğitim camiasını etkilediğini iddia eden Karaca şöyle konuştu:
"Eğitimde 4+4+4 dayatmasıyla daha da derinleşen eğitim sorunları, öğrencilerimizi ve biz eğitim ve bilim emekçilerini olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Ak Parti, eğitim sistemini kendi siyasal- ideolojik görüşleri doğrultusunda biçimlendirme yönündeki dayatmacı adımlarına devam ederken zorunlu ve zorunlu seçmeli din derslerinin kaldırılması talepleri ısrarla görmezden gelinmektedir. 4+4+4 dayatması ile eğitim sistemini kelimenin tam anlamıyla büyük bir kaosun içine iten Milli Eğitim Bakanlığı, bir eğitim politikası olmaktan çok, hükümetin siyasal- ideolojik dayatması olarak uygulanan bu yeni sistemle ilgili ısrarını sürdürmektedir. Yapısal sorunları olan eğitim sistemini günü birlik politikalarla geçiştirmek ülkenin geleceğine vurulmuş en büyük darbe olacaktır."