Kısa adı Eğitim-İş olan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, 2 Ekim Pazar günü olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirecek. Üç grubun yönetime talip olacağı genel kurulda üç liste yarışacak. 
"Mücadeleci Sendika, Mücadeleci Yönetim" adıyla yönetime talip olan grubun sözcüsü ve Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-İş'i daha mücadeleci bir çizgiye taşımak istediklerini belirterek, "Fakir Baykurt’un mücadeleci anlayışında bir sendikal hat çizmek, gerici eğitimin ve bunun ürünü olan eğitimdeki imam hatipleşmenin militan ve kindar nesillerin yetiştirilmesindeki rolüne karşı etkin mücadele vermek, cumhuriyetin kurucu değerlerinin aydınlanmacı kuşakların yetiştirilmesindeki önemini anlatmak ve hayata geçirmek amacını taşıyoruz" dedi. 
"EMEK VE AYDINLANMA MÜCADELEMİZ TEHDİT ALTINDA"
Genel kurul öncesi soL'un sorularını yanıtlayan Kadem Özbay, Eğitim-İş'in cumhuriyetin kurucu ilkelerini ve evrensel sol değerleri kendisine rehber edinmiş, antiemperyalist ve tam bağımsızlıktan yana bir sendika olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Bugün emperyalizmin kuşatması altındaki ülkemizin yakın geleceğinde ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu açıktır. Cumhuriyetimizin ve sendikamızın kuruluş felsefesinin temeli olan Atatürk ilke ve devrimleri, demokratik yapı ve ulusal bütünlüğümüz, emek ve aydınlanma mücadelemiz büyük bir tehdit altındadır. Bu kuşatmayla ve onun yerli işbirlikçileriyle mücadele edebilmenin tek yolu bir arada durabilmek ve güçlü bir örgütlenme sağlamaktır. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu dönemde sahip olduğumuz sendikal sorumluluk gereği genel kurula gidilmemesi için ciddi bir çaba sarf ettiğimizi tabanımıza anlattık. Ancak ne yazık ki gösterdiğimiz dirence rağmen, Eğitim-İş tarihinde ilk kez 2 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü seçim sürecine sürüklendi."
"BİZ VARIZ HAZIRIZ DİYORUZ"
 
Eğitim-İş'i bu çetin süreçten sağlıklı bir biçimde çıkarmak istediklerini ifade eden Kadem Özbay, "Tüm üyelerimize sendikal mücadelemizi yükseltme ve sendikal yönetimi demokratikleşme adına mücadelemize destek vermeleri için çağrıda bulunduk. Güçlü ve mücadeleci aday kadromuzla delegemizin karşısına çıkarak 'Biz varız hazırız' diyoruz, örgütümüzün içine düştüğü bu kısır döngüyü aşacağımızı net olarak ifade ediyoruz" dedi. 
"SINIFTAN YANA MÜCADELECİ BİR ÖRGÜT"
Öncelikli ilkelerinin emekten, sınıftan yana mücadele olduğunu kaydeden Kadem Özbay, "Mustafa Kemal Atatürk’e ve aynı zamanda evrensel sol değerlere sahip çıkıyoruz. ‘Doğru dürüst sendikacılık' anlayışını benimsiyoruz. Bu hareket inanıyoruz ki Eğitim-İş’in geleceği olacaktır. Ortak iradenin egemen olacağı, soldan, emekten, sınıftan yana mücadeleci güçlü bir sendika var etmek amacındayız" diye konuştu. 
Kadem Özbay, ilkelerini şöyle açıkladı: 
"Özgürlük, adalet ve tam bağımsızlık için, demokratik, bilimsel ve laik eğitim için,Atatürk ilkelerimiz ve cumhuriyet değerlerini korumak için, gericiliğe karşı aydınlanma için, ekonomik ve özlük haklarımız için, emekten, sınıftan ve soldan yana tavır almak için, sarı, sığ ve sendikal ağalığa karşı çıkmak için, sınıf dayanışması için, eğitimdeki sınıf mücadelemiz için, gericiliğe, bölücülüğe ve ırkçılığa karşı mücadele için, gerici, ayrıştırıcı, dayatmacı, cinsiyetçi eğitim anlayışına dur demek için, okulların imam hatiplere dönüştürülmesine karşı mücadele için, siyasi partilerin arka bahçesi olmamak için, sendikal birlik için, örgütlenmek ve kitleselleşmek için, etkili, gerçek ve güçlü bir sendika olabilmek için yola çıktık."