Doğa Koleji Battımı, Doğa Koleji’nde bir maaş krizi daha

Öğretmenler maaşlarını alamıyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında öğretmen maaşları ve kıdem tazminatları ödenmediği için gündeme gelen Doğa Kolejlerinde sorun devam ediyor. Öğretmenlere yine maaşlarının yarısı ödendi.

Yönetim tarafından öğretmenlere dün gönderilen bir mesajla, “Bugün maaşların yarısının yatacağı, ancak diğer yarısının da, 10 gün sonra hesaplara geçileceği” bilgisinin verildiği belirtiliyor. Bazı yöneticilerin, verilen tepkiler karşısında kayıtsız kaldığı ve başka okullardaki olumsuz koşulları örnek gösterdikleri de verilen bilgiler arasında.

Bazı şubelerde, maaşların yarım yatırılmasına ilişkin herhangi bir açıklama bile yapılmadı. Öğretmenlerin, yönetimin bu tavrına da tepki gösterdiği belirtiliyor.

Öğretmenlerle yapılan sözleşmeye göre, maaşların her ayın 5 ilâ 10’uncu günleri arasında ödenmesi gerektiği belirtilerek, bu maddeye hiçbir zaman uyulmadığına dikkat çekiliyor.

NE OLMUŞTU?

Doğa Kolejleri ile ilgili olarak, geçen yıl Kasım ayında çok sayıda öğretmen paralarını alamamaktan şikayetçi olmuştu.

İşten ayrılan öğretmenlerin alacaklarını alamaması, maaşların gecikmesi, kıdem tazminatlarının ödenmemesi, eğitim ödeneğinin ödenmemesi ve kayıt iptali yaptıran velilere paralarının iade edilmemesi gibi başlıklarda çok sayıda şikayet gelmişti.

PATRON HABERİ KARARTMIŞTI

Doğa Kolejlerinin patronu olan Ömer Saçaklıoğlu, mahkeme kararı ile söz konusu haberi karartmıştı.

Yapılan haberin yaygınlaşması, Doğa Kolejlerinin kampüslerinde yaygın paylaşımı sonuç vermiş; geçtiğimiz Aralık ayında, 15 günde, kolej yönetimi birikmiş tüm alacakları ödemişti.