ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı. Diş hekimliği Fakültesi'nde erkekleri geride bırakan kız öğrenciler ilk 3 dereceyi aralarında paylaştı.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Diş Hekimliği Fakültesi'nin 39'uncu dönem mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Takkaç, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bircan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Ertaş, öğretim üyeleri, öğrenci ve aileleri katıldı. Cübbe giyen ve kep takan öğrenciler salona yöresel ezgiler eşiğinde girerek katılımcıları selamladıktan sonra yöreye has halk oyunu olan 'bar' oynadı.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Ertaş yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilerden vatanın birliği için çok çalışmalarını istedi. Prof.Dr. Ertaş, şöyle dedi:
"Vatanı olmayanın ne millet olarak ayakta kalması, ne de inancını gerektiği gibi yaşayıp namusunu, onurunu, şerefini koruması mümkündür. Vatanımızın birliğini sağlamak için çok çalışmalıyız. Hayata atılırken böyle bir bilinçle başlangıç yapmalısınız. Mesleğin, paranın ve makamın hiçbir önemi yoktur. İçinde sevginin, güzelliğin, doğruluğun, samimiyetin olmadığı hiçbir çalışmadan hayır beklenemez. Böyle yapılan işlerden kimseye hayır gelmez. Bu yüzden insanları ırklarından, inançlarından, düşüncelerinden dolayı küçük görmemek, kötülük etmemek için yaratılmışların en şereflisi olan insana çok değer vermeliyiz. Yolunuz açık olsun."
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Takkaç, Diş Hekimliği Fakültelerine 'Dişçilik' denildiği zaman öğrencilerin bu durumu düzelttiğini anımsattı. Prof.Dr. Mehmet Takkaç, şöyle devam etti:
"Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, fakültelerinin adının doğru kullanılması için çaba gösterirler. Fakültelerine sahip çıkarlar. Öğrencilere meslek hayatlarında dil, din ve diş ayrımı yapmadan çok uzun sağlıklı, huzurlu, bir meslek hayatları olmasını diliyorum."
Daha sonra dönem birincisi Özge Özaydın, ikinci Hatice Işık, üçüncü Nur Özge Baş'a diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi. Derece giren öğrenciler mezuniyet kütüğüne isimlerine çaktı.

FOTOĞRAFLI