BALIKESİR İşadamları Derneği (BİAD) Başkanı Osman Kurplikaya, dershanelerin kapatılmasının PKK'nın ekmeğine yağ sürülmesi anlamına geldiğini belirtti. Hükümetin 11 yılda başarılı işler yaptığını ancak eğitim alanında aynı başarıyı gösteremediğini dile getiren Kurplikaya, eğitim sisteminin yaz- boz tahtasına döndüğünü söyledi.
BİAD Başkanı Osman Kurplikaya, dershanelerin gereksinim nedeniyle kurulan işletmeler olduğunu, hükümetin bu ihtiyacı ortadan kaldırması halinde dershanelerin de kendiliğinden kapanacağını vurguladı. AK Parti döneminde 11 yılda, 5 milli eğitim bakanının değiştiğini belirten Kurplikaya, "Eğitim sitemi bu durumdayken dershaneleri kapatmak eğitim sistemine ciddi zararlar verecektir" dedi.
ANAYASAYA AYKIRI
Anayasanın 48. maddesine göre teşebbüs hürriyetinin güvence altına alındığını bildiren Kurpluikaya, dershanelerle ilgili taslağın yasalaşması halinde anayasaya aykırı hareket edileceğinin altını çizdi. Kurpluikaya, "Tasarıda Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre dershanelerin özel okullara dönüşebilme kabiliyeti yüzde 10 olarak belirtiliyor. Taslağa göre her 100 dershanenin ancak 10 tanesi özel okul olabilir. Yüzde 10'a hitap eden bir taslak ne kadar mantıklı? Dershanelerin kapatılması istihdama da ciddi bir yük getirecek. 250 bini aşkın öğretmen atama beklerken, dershanelerden 70 bini öğretmen toplam 110 bin yeni işsiz ordusu gelecek" diye konuştu.
'ÇOCUKLARI PKK'NIN KUCAĞINA ATMIŞ OLACAKLAR'
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hiçbir çıkar beklemeden canı pahasına hizmet veren öğretmenlerin de bu uygulamadan ciddi zararlar göreceğine dikkat çeken Kurplikaya, "Dershaneye gidemeyen çocuklar için etüt merkezleri ve okuma salonları bu misyonu üstleniyor. Fedakar vatandaşlarımız bunları destekleyerek, bu ailelerimizin çocuklarına bir fırsat veriyor. Şimdi PKK'nın ekmeğine yağ sürülecek. Eğer gençlerimizin enerjisini doğru noktalara kanalize edemezsek, şer odakları bunları farklı noktalara yönlendirir" dedi.