İZMİR Özel Dershaneler Birliği Başkanı Sezai Özel, 2014- 2015 eğitim öğretim yılı dershane kayıtlarının alınabilmesi için tüm dershanelerin ödüllü sınavlar yaptığını ve yapmayı sürdürdüğünü söyledi.
Körfez Dershaneleri Genel Müdürlüğü’nde, Dershane Genel Müdürü Hakkı Erten ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İzmir Özel Dershaneler Birliği Başkanı Sezai Özel, 2013’te dershaneler konusunda hareketli günlerin yaşandığını hatırlattı. Özel, “Bu süreçte dershaneciler olarak, ülkemizin eğitim öğretimine tamamıyla destek vermek dışında hiçbir amacımız olmadı, bundan böyle de olmayacak. Eğitim öğretimin her türlü siyasi değerlendirmelerin dışında, partiler üstü bir anlayışla, milli bir politika olarak görülmesi temel dileğimizdir” diye konuştu.
Dershaneler olarak, 2014-2015 eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtlarını alabilmeleri için ücretsiz ödüllü sınav yaptıklarını ve yapmayı sürdüreceklerini belirten Özel, “Gerçekleştirilen ödüllü sınavlara geçen yılın üzerinde bir başvuru ve katılım olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin, velilerimizin bu sınavlara katılım konusunda gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Sınavlarda başvuru ve katılım sürecinde öğrencilerimizle ve velilerimizle yaptığımız görüşmelerde, üyelerimizden aldığımız bilgilerde dershanelerin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğu görüşleri yansıdı. İzmir’de bu sınavlara girecek yaklaşık 350 bin öğrenci olacağını varsayıyoruz. Dershanelerimizdeki bu sınavlara öğrencilerimizin yüzde 80-90’lık bir oranla katılımın olduğunu görüyoruz” dedi.
Özel, İzmir’de, bu sınavların sonucunda ve diğer dönemlerde başarı bursu kazanacak ve kontenjandan ücretsiz yararlanacaklarla birlikte dar gelirli, başarılı yaklaşık 18 bin öğrenciye ücretsiz yetişme ve hazırlanma fırsatı sağlanacağını söyledi.
'FİYAT ARTIŞI YAPMIYORUZ'
Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten de bu yıl dershaneler olarak karar aldıklarını ve fiyat artışı yapmadıklarını belirtti. Erten, “Fiyat artışı yapmıyoruz. Bizim bir tedirginliğimiz yok. Bizim tedirginliğimiz, öğrenciler ve velilerimiz bize talepte bulunmazsa başlar. Bizim tedirginliğimiz, hukukun dışına çıkılırsa başlar. Yoksa bizim herhangi bir tedirginliğimiz yok” diye konuştu.