ESKİŞEHİR'de bir dershanenin özel okula dönüşmesine, 72 metre mesafede ve başka bir sokakta bulunan internet kafe engel oldu. 
Arifiye Mahallesi Dershaneler Sokak'taki Seviye Dershanesi, dershanelerin özel okullara dönüşümü kapsamında ilgili yerlere başvurdu. Eskişehir Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve son olarak da Milli Eğitim Bakanlığı yapılan başvuruyu kabul etti. Gerekli işlemleri tamamlayan dershaneyi son olarak Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen müfettişler inceledi. Bakanlık müfettişleri dershaneye 72 metre mesafede bir internet kafe olduğunu belirledi ve bu nedenle dershanenin okula dönüşümüne onay vermedi.
Seviye Dershanesi kurucuların Mehmet Akdemir, dershanelerinin 1987 yılından bu yana Arifiye Mahallesi Dershaneler Sokak'ta eğitim hizmeti verdiğini söyledi. Kendilerine 72 metre uzaklıktaki internet kafenin ise 2011 yılında açıldığını, bu kafeninin yakınında onlarca dershanenin bulunduğunu belirten Akdemir şöyle konuştu:
"Dershanelerin özel okula dönüşümü kapsamında yaptığımız başvurumuz ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri gelip inceleme yaptı. Müfettişler bizim dershanemize 72 metre uzaklıkta bir internet kafe olduğunu belirledi. İnternet kafe, kahvehane, birahane ve Tekel bayilerinin bize 100 metreden fazla mesafede olması gerekiyormuş. Bundan dolayı dershanemizin özel okula dönüşüm programı kapsamındaki değerlendirmede bir aksaklık meydana geldi ve müfettişler onay vermedi. Biz bu problemin giderileceğini düşünüyoruz. Sorun çözülmezse biz bir yıl boş yere beklemiş olacağız. Bize 72 metre mesafedeki internet kafeyle aynı sokakta değiliz. Bizim dershane 1987 yılında kuruldu. İnternet kafe ise 2011 yılında açıldı. Dershanelerin bulunduğu bölgelere bu tür yerlerin açılması sakıncalı görünüyorsa o zaman internet kafenin açılmasına izin verilmemesi gerekiyordu. "

  FOTOĞRAFLI