SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda iki yıllık görev süresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ali Erkul ve Prof.Dr. Sami Hizmetli, CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Gökhan Gökçe ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Üniversitenin 40'ıncı yılında bilimsel ve akademik yeterliliği ön planda tutarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirten Rektör Kocacık, öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları anlatarak, "2012'de vakıf kanalıyla 150 öğrenciye burs verilirken bu sayı 2014 yılında 250'ye çıkarıldı. 160 öğrencimize part-time çalışma olanağı sağlandı. Ve 2 yıl içerisinde çeşitli fakülte ve meslek yüksek okulllarında 14 bölüm açıldı. Üniversitemiz bünyesindeki araştırma ve uygulama merkezlerinın sayısı ise 13'den 22'ye çıkarıldı." dedi.
2012 yılında 35 bin 769 öğrenci olan öğrenci sayısının 2014 yılında 37 bin 90'a çıkarıldığını belirten Rektör Kocacık, YÖK tarafından devlet üniversiteleri arasında yapılan değerlendirmede, öğrenci sayısı sıralamasında 18, öğretim elemanı sayısı sıralamasında 25'inci sırada yer aldıklarını ifade etti.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanasi'nde yapılan yenileme ve geliştirme çalışmalarından da bahseden Prof.Dr. Kocacık, "Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi'nin sağlık turizmine açılması ve yeni medikal kür merkezi için proje hazırlandı. İnşaat programı kapsamında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi gibi birimlerinin yer alacağı bir proje hazırlandı ve Kalkınma Bakanlığı'na sunuldu. Ayrıca Onkoloji Hastanesi ek bina yapımı projesi hazır olup, bakanlık onayı beklenmektedir" dedi. Rektör Kocacık daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI