SAMSUN Müftülüğü'nün isteği doğrultusunda gündeme gelen cami yapımı için Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazi Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesini Türk Eğitim-Sen üyesi öğrenmenler ve öğrenci velileri eylem yaparak kararı protesto etti.
Samsun'un İl Müftülüğü, Atakum İlçesi sahil kesiminde 30 dönüm alan üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için geçen yıl çalışma başlattı. Geçen Temmuz ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan imar düzenlemesi ile okul alanı kullanımı, cami yapımı için dini tesis alanı kullanımına dönüştürüldü. Alan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Atakum Kent Konseyi, yürütmenin durdurulması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Okulda eğitim gören 300 öğrencinin yıl sonunda Gelemen YİBO'ya taşınmasına karar verildi.
ÖĞRETMEN VE VELİLER EYLEM YAPTI
Konunun kamuoyunda gündeme gelmesiyle birlikte öğrenci velilerinden ve sivil toplum kuruluşlarından tepkiler gelirken Türk Eğitim-Sen üyeleri bugün öğrenci velileriyle birlikte okul önünde eylem yaptı. Grup okul alanına cami yapılması kararının durdurulmasını istedi. 
Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi Başkanı Levent Kuruoğlu, basın açıklamasında cami yapılması istenen bölgedeki 500 metre çapındaki alanda 5 cami bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bu caminin birçok yere yapılma imkanı varken neden ısrarla bu alana yapılmak istendiğini anlayabilmiş değiliz. Camilerin yanına medrese, kütüphane, aşevi yapan ceddimizden sizlere okulları yıkıp yerine cami yapma kültürümü kalmıştır. Bu okul arazisini gasp edenler bilmelidir ki bir gün her ölümlü gibi vadeniz dolup musalla taşına geldiğinizde imam 'nasıl bilirdiniz' diye sorduğunda iyi bilirdik demeyeceğiz. Hakkımızı helal etmeyeceğiz." 
Okul Aile Birliği Bakanı Nihal Gürpınar da okulun taşınmasına tepki gösterdi. Velilerden İsa Sandık, bir restoranda garson olarak asgari ücretle çalıştığını anlatırken okulun taşınması halinde çocuğunun servis ücretini ödeyemeyeceğini söyledi.
TÜRKİYE'DEKİ 6 OKULDAN 1'İ
Samsun'da 48 yıl önce hizmete giren okulda 26 öğretmen ve 300 öğrenci bulunuyor. Türkiye'deki 6 Tarım Meslek Lisesi'nden birisi olan okulda okul binasının yanı sıra 110 öğrenci kapasiteli yurt binası, hayvan hastanesi, kütüphane, halı saha, çim saha, laboratuvarlar, 11 lojman, spor salonu, kütüphane, konferans salonu ve çeşitli idari binalar bulunuyor. 30 öğrencinin il dışından geldiği okulda Avrupa Birliği desteği ile Portekiz, Macaristan, Bulgaristan ve Romanya ülkeleri ortaklığıyla '21'inci yüzyılda iklim değişiklikleriyle yüzleşme' projesi gerçekleşiyor. Proje kapsamında 24-28 Şubat'ta 30 yabancı öğrencinin gelmesi bekleniyor.