MUŞ'un Varto İlçesi'ne bağlı Taşçı Köyü İlkokulu'nda okuyan 6 öğrenci, kendilerini en şanslı öğrenci olarak görüyor. Varto Kaymakamı Tahir Şahin, "Mevzuata göre okuldaki öğrenci sayısı 10'un altında olunca kapanması gerekiyor. Ancak seneye okula başlayacak öğrenci sayısı 10'dan fazla olacağı için kapatmak istemiyoruz" dedi. 
İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Taşçı Köyü İlkokulu'nda birinci sınıfta 2, ikinci sınıfta 1 ve üçüncü sınıfta 3 olmak üzere toplam 6 öğrenci okuyor. Geçen yıl 14 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 10 öğrencinin mezun olması ile sayının 4'e düştüğünü belirten öğretmen Semiha Çağlayan, "Bu yılda 2 öğrenci okula başladı ve okulumuzun mevcudu 6'ye düştü. Köyde hem aileler fazla çocuk yapmak istemiyor, hem de göç olduğundan öğrenci sayısı azaldı. İstanbul'dan Varto'ya atandım. İstanbul'daki sınıfımda 44 öğrencim vardı. Burada sınıf sayısı az olduğu için her bir öğrenci ile tek tek ilgileniyorum. Çok iyi yetişiyorlar. Sabah 08.30'da eğitime başlıyoruz 15.00'de bitiyor. Köydeki çocukların sayısını ve yaşını takip ediyoruz. Şimdiden o çocuklardan bazıları misafir olarak derslere katılıyor. Seneye öğrenci sayımız 13'e çıkacak" diye konuştu.
Varto Kaymakamı Tahir Şahin ise "Mevzuata göre okuldaki öğrenci sayısı 10'un altında olunca olunca kapanması gerekiyor. Ancak seneye okula başlayacak öğrenci sayısı 10'dan fazla olacağı için kapatmak istemiyoruz. İlçemizde okuma-yazma oranı yüzde 80'lerin üzerinde ve ailelerde eğitime çok duyarlı" dedi.