Türkiye'nin ilk anadolu imam hatip lisesi olan okulda, eğitim maratonu başlıyor. Üniversite sınavlarındaki başarılarıyla bilinen kurum, akademik, sosyal ve kültürel alanda da bu eğitim ve öğretim yılında adından söz ettirmek istiyor. 

Kartal AİHL, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimlere dair eğitim kurumlarında aldıkları teorik bilgileri anlamlandırabilmeleri, bu bilgileri gündelik yaşamla ilişkilendirebilmeleri ve kadim medeniyetin bilim mirasına sağladığı katkılardan yeni nesillerin haberdar olmasına destek amacıyla "Bilim Seyyahları Projesi"ni hazırladı. 

Projenin, TÜBİTAK tarafından Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çağrısı çerçevesinde desteklenmesine karar verilirken, bunun için Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü de proje paydaşlarından biri oldu. 

Proje kapsamındaki şenlikte, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve robot atölyeleri, planetaryum, bilim tarihi atölyesi, insansız hava araçları stantı ve çeşitli deneylerin yanı sıra Türksat, Türk Hava Yolları, Bayrampaşa Bilim Merkezi ve Darıca Hayvanat Bahçesi de stantlarıyla yer alacak.