ZONGULDAK’taki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından üniversiteler arasında düzenlenen 'Benim engelsiz üniversitem' konulu makale yarışmasında dereceye öğrencilere ödülleri, düzenlenen törende verildi.
Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’ndaki törene, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 'Engelsiz BEÜ’ adlı tanıtım filminin gösterimiyle başlayan törende Engelsiz BEÜ Koordinatörü Hakan Kalyon, engelli öğrencilerin eğitim ve öğretimle ilgili yaşayacakları sorunları ortadan kaldırmak ve daha güzel bir eğitim fırsatı sunmak için çalıştıklarını söyledi. Bugün ülkenin her tarafında engelliler adına etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Kalyon, "Üniversitedeki öğrencilerin engelsiz üniversite ne düşündüğünü anlamak için bu konuyu sorduk. Bu yarışmayla kendimizi bedensel kayıplarıyla farklılaşan yaşıtlarımızın yerine koymayı denedik. Ne kadar becerebildiğimizi arkadaşlarımız bilebilir ama en azından anlamaya ve anlatmaya çalıştık" dedi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, engellerin kalktığı bir dünya temennisinde bulunduğunu söyledi.
Ardından makale yarışmasında derece giren öğrenciler, ödülleri verilmek üzere sahneye davet edildi. İlk olarak yarışmada, 'Engelli üniversite öğrencilerinin, üniversitedeki sosyal aktivitelere katılamamasına sebep olan faktörler' başlıklı makalesi ile jüri özel ödülüne layık görülen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Afife Nur Karamercan, ödülünü Rektör Özer’in elinden aldı. Yarışmada, 'Değiş ve gel' başlıklı makalesiyle, TOBB Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ekin Su Sapmaz 1’inci, 'Üniversitelerin normalleştirme ve istihdamın sağlanması ile engelsiz üniversite oluşturulması' başlıklı makalesiyle BEÜ Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Selma Korkut 2’nci, 'Türkiye’de engelli öğrencilerin sorunları' başlıklı makalesiyle Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Özge Şentürk 3’üncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise 'Engellerden gül bahçesine' ve 'Engelimi engellemeyen üniversitem' başlıklı makaleleriyle BEÜ öğrencileri Ali Osman Şimşek ve Kıymet Kocatürk kazandı.
Ödüllerini Rektör Özer’in elinden alan öğrencilere plaket, başarı belgesi ve tabletin yanı sıra ilk 3’e giren öğrencilere para ödülü verildi.