ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), uluslararası kuruluş Webometrics'in Temmuz 2014 dünya üniversiteleri sıralamasında 4 bin 174 basamak yükselerek 5 bin 669'uncu sıradan bin 495'e yükseldi.
Dünya üniversitelerinin belirli ölçütlere göre sıralamasını yapan uluslararası kuruluş Webometrics'in, 'Ranking Web of World Universities' adıyla yayınladığı Temmuz 2014 dünya üniversiteler listesi açıklandı. Ocak 2014 listesinde 5 bin 669'uncu sırada yer alan BEÜ, yeni listede 4 bin 174 basamak yükselerek bin 495'e yükseldi. Türkiye'deki üniversiteler arasında bir önceki listede 77'nci sırada yer alan BEÜ, yeni listede 26'ncılığa yükseldi.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada Webometrics'in, mükemmelik, açıklık, genişlik görünürlük başlıkları altında üniversiteleri değerlendirerek sıralamayı oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, alanında dünyadaki en kapsamlı çalışma olarak kabul edilen Webometrics'in Ranking Web of World Üniversities listesinin, yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası platformda bulundukları noktayı görmek açısından önem taşıdığı vurgulandı. 
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, yurt içinde ve yurt dışında dikkat çeken başarılara imza attıklarını, elde edilen başarının, ciddiyetle yürütülen ve günü değil geleceği hedefleyen proje ve projeksiyonların karşılığı olduğunu kaydetti. Bu ve benzeri başarıları teşvik duygusu ile karşıladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Özer, "Son dönemde üniversitemizin elde ettiği başarıların yarattığı motivasyona yeni bir halka olarak eklenen Webometrics sıralamasını bu bakımdan önemli buluyorum. Tüm dünyada ismini ilk bin 500 üniversite arasına yazdırmayı başarmış bir kurum olarak geleceğe daha güvenli bakabiliyoruz. Kazanılan başarıların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve daha ileri noktalara taşınabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI