Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır Sur'da güvenlik birimleriyle çatışan terör örgütü PKK, sivillerden umduğu desteği bulamadı. Terör örgütü, şimdi de gözünü üniversitelere dikti

Şırnak Silopi ve Cizre ile Diyarbakır Sur'da güvenlik birimleriyle çatışan terör örgütü PKK, sivillerden umduğu desteği bulamadı, gözünü şehirlere dikti. Metropollerde ilk hedef ise kampüslerdeki öğrenciler... 

REKTÖRLER UYARILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da yer alan tüm rektörler ve üst düzey emniyet yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Emniyet yetkilileri güvenlik konusunda alınması gereken tedbirleri bir bir anlattı. Rektörlerin de idari anlamda destek vermesi ve koordineli çalışma ile birlikte şu ana kadar bölücü örgüt yandaşlarının tüm planları altüst edildi. İşte tablo: 

İSTANBUL'DA OPERASYON

12 Kasım'da İstanbul Üniversitesi'nde pankart ve dövizlerle terör örgütüne destek veren eylemi düzenleyenlerin bir kısmının terör suçlarından emniyette kayıtlarının bulunduğu belirlendi. 

 Aynı gün Mimar Sinan Üniversitesi Şişli Bomonti Kampusu'nda da YÖK'ü protesto eden grupla polis arasında arbedeye neden olay da benzerdi. 8 şüphelinin gözaltına alındığı olayda, şüphelilerin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirlenmiş sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. 

18 Kasım'da yine İstanbul Üniversitesi'nde tahrik amaçlı izinsiz olarak gerçekleştirilen afiş, pankart asma ve eylemlerde görevli güvenlik güçleriyle birlikte hareket eden polis örgüt yandaşı afişleri fakülte duvarlarından söktü. Bu sırada meydana gelen arbedede 5 kişi gözaltına alındı. 

ÖĞRENCİ DEĞİL TERÖRİST

16 Kasım'da terör örgütü yandaşı öğrencilerin kulübü olarak bilinen Mezopotamya Kültür Kulübü tarafından özyönetim konulu panelin yapılması kararlaştırıldı. Panele, rektörlük izin vermeyince terör örgütü yandaşı öğrenciler ortalığı birbirine kattı. 10 şüpheli gözaltına alındı. 

12 Kasım'da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde çıkan kavgada 8 kişi yaralandı. 11 kişi ise polis tarafından gözaltına alındı. 

13 Kasım'da yine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerginlik vardı. Bu sefer polis erken önlem alarak kavgayı engelledi. 

4 Kasım'da Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde eylem hazırlığı yapan öğrencileri güvenlik görevlileri engellemeye çalıştı. Çıkan arbede sonucu Çevik Kuvvet Polisi ve TOMA aracı ile müdahalede bulunuldu.

14 Ekim'de Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Ankara'daki terör olayları ile alakalı basın açıklaması yapan bir grup öğrenciyle diğer öğrenciler arasında arbede yaşandı. Olaya jandarma müdahale etti. Jandarma ekipleri, eylem yapan bir grup öğrenciyi gözetim altında İsabeyli Birlik minibüslerine bindirerek Nazilli'ye kadar eskortluk etti.