Başbakan Binali Yıldırım kaldırılması gündemde olan TEOG'un yerine nasıl bir sistem geleceğini açıkladı. Sistemin değişmediğini, tezvirat yapıldığını ifade eden Yıldırım, 8'inci sınıftan sonra isteyen öğrencinin istediği okula gideceğini açıkladı.

Şanlıurfa'da Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulunda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Başbakan ilk ders zilini çalmadan önce TEOG'la ilgili açıklamarda bulundu. Başbakan şunları söyledi:

"ZAMAN İÇERİSİNDE YARIŞA DÖNDÜ, STRESİNİZİ ARTIRDI"

"Bugünlerde TEOG konuşuluyor. Kalksın mı, kalsın mı? İşte bu. Nereye gideceğinize karar vereceksiniz, TEOG denen şey buna yardımcı olacak. Aslında TEOG bir giriş sınavı değil, sizin okulda girdiğiniz imtihanlardan, her sömestr bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığımız Türkiye'nin her tarafından merkezi olarak yapıyor. Böylece okullardaki notların yanı sıra aldığınız notların yanı sıra alınan notlar da dikkate alınarak sizin ortaokuldan sonra en uygun, en iyi istediğiniz liseye gitmenizin hazırlığını yapıyor. Ama zaman içerisinde TEOG yarışa döndü. Sizin stresinizi artırdı. Uykularınız kaçırdı değil mi? Sizi stresten kurtaracak şekilde gereken çalışmaları yapacağız, 8. sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilgiliniz varsa, "Ben spor okuluna gideceğim" buyur git. "Ben edebiyatçı olacağım" sen de sosyal bilgilere git. "Ben din alimi olacağım" sen de İmam Hatip Lisesi'ne git."

"OKUL YÖNLENDİRECEK"

"Ortaokulda yönlendirileceksiniz. Okul yönlendirecek. Öğretmenlerimiz yönlendirecek ve anne, babalarınız yönlendirecek. Mesele bu. Sistem değişikliği diye bir şey yok. Amacımız yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızası ile istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleri. İstenmeyen aş ya karın ağrıtır ya baş. Onun için istediğiniz yere gideceksiniz."