BALIKESİR'de aralarında, Bandırma, Susurluk, Havran, Bigadiç, Gönen, sanayici ve işadamları derneklerinin de bulunduğu 40 sivil toplum kuruluşunun (STK) oluşturduğu, 'Eğitime Destek Platformu', dershanelerin kapatılmaması çağrısında bulundu.
Otel Basri'deki 100'e yakın STK temsilcisinin katıldığı basın toplantısında platform adına açıklama yapan Dinamik Çalışanlar Derneği Başkanı Alaattin Gökhan, Türkiye'de 2 milyon 107 bin öğrencinin dershane, 720 bin öğrencinin de etüt merkezlerine devam ettiğini kaydetti. Günlerdir ülke gündeminden düşmeyen dershanelerin kapatılması konusunun eğitim ve ülke meselesi haline geldiğini belirten Gökhan şunları söyledi:
"Bizler telafisi imkansız zararların ortaya çıkmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Balıkesir'deki siyasetçilere bu yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunuyoruz. Dershaneler, eğitsel, sosyal ve ticari kimlikleri sebebiyle toplumda çok boyutlu bir hukuki statüye sahiptir. Özel okullara dönüştürülmek suretiyle de olsa dershanelerin tasfiyesiyle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve anayasal çerçevede eğitim ve öğrenim hakkını, çalışma ve sözleşme hürriyetini, kişilerin maddi ve manevi varlığını geliştirme hakkını kısıtlama, mülkiyet hakkının ihlali gibi hukuka aykırı durumlar ortaya çıkacak. Dershanelerin kapatılması durumunda, öğretmenleri, diğer öğretmen adayları gibi mülakatla işe alınacak. Bu öğretmenlere hangi kriterlere göre sorular sorulacak. Yanlıştan dönmek yenilgi değil erdemdir."