ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yapımı tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırılan Gülçin Ersoy Anaokulu, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler tarafından açıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEMDER) katkılarıyla, hayırsever Mehmet Ersoy tarafından yaptırılan 5 derslikli Gülçin Ersoy Anaokulu, törenle açıldı. Törene, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
HEDEF 500'ÜNCÜ ANAOKULU
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, TOGEMDER'in Akseki, Manavgat ve Kemer'e birer anaokulu kazandırdığını, eğitimdeki çıtanın yükseltilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini kaydetti. Gülbaran, toplam 485 anaokulunu eğitime kazandırdıklarını, yıl sonuna kadar 500'üncü anaokulunu açmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Okulu yaptırarak annesi Gülçin Ersoy'un adını veren hayırsever Mehmet Ersoy da yeni yatırımlar yaptıkları sürece, her ilçeye anaokulu kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Kemer Belediye Başkanı Gül, Antalya Valiliği ve Kemer Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Belediye Meclisi olarak okulun arsasını 29 yıllığına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiklerini hatırlattı.
Milletvekili Enç de son 10 yılda eğitim konusunda çok hızlı bir gelişme kaydedildiğini belirtti ve Antalya olarak hayırseverlikteki birinciliğin kaptırılmayacağını kaydetti.
TOGEMDER'in çalışmaları hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Güler'in eşi Neval Güler ise hayırseverlere teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Neval Güler tarafından, Dernek Başkanı Saadet Gülbaran ve hayırsever Mehmet Ersoy ile annesi Gülçin Ersoy'a onur plaketi verildi. Protokol üyeleriyle anaokulunun açılış kurdelesini kesen Neval Güler, daha sonra öğrencilere çeşitli oyuncaklar dağıttı.