MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'de yaptığı açıklamada, "Kapatılma yok dönüştürme var. Bu kadar büyük camiayı ilgilendiren bir konuda şüphesiz orasını beğenen olur, burasını beğenmeyen olur. Ama genel olarak sektörle yaptığımız görüşmelerde sektörün büyük bölümünün bu dönüşüm sürecince destek verdiği ve vereceğini görüyoruz" dedi.
PROTESTO ETMEK İSTEDİLER
Ankara'dan akşam saatlerinde Eskişehir'e gelen Bakan Nabi Avcı, Abacı Konak Otel'de Türk Dünyası eğitim bakanlarına verilen yemeğe katıldı. Bakan Avcı'yı protesto etmek isteyen bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesini polisler otele yaklaştırmadı. Grup bir süre otel yakınında bekledikten sonra dağıldı.
DERSHANE YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPTI
Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı Abacı Konak Otel'deki yemeğin ardından Eskişehir Öğretmenevi'nde dershane ve özel okul yöneticileriyle bir araya geldi. Basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Bakan Avcı basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Avcı yaptıkları toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Biz daha önceden de özellikle dershane ve özel okul yöneticisi arkadaşlarımızla, sadece Eskişehir'de değil Türkiye'nin pek çok ilinde yüz yüze görüşmeler yaptık. Sektör temsilcileriyle aşağı yukarı 2 yıldır görüşüyoruz. Yapılan hazırlıklarımızı sektörden arkadaşlarımızla paylaşıyoruz ve onların nihai görüşlerini alıyoruz. Bu akşam Eskişehir'de yaptığımız toplantı da bunun bir parçası. Biz bundan 14 ay önce 19 Eylül 2012'de bu arkadaşlarımızla Eskişehir'de yine benzer bir toplantı yapmıştık. Konumuz yine buydu. Orada da görüşlerini, önerilerini almıştık. Arada görüşmelerimiz de oldu. Bugün yine benzer bir değerlendirme toplantısı yaptık."
SON DURUMU BAŞBAKAN AÇIKLADI
Bakan Nabi Avcı, 'Dershaneler konusunda son durum ne?' sorusuna "Son durumu dün akşam sayın Başbakan televizyonlarda açıkladı, zaten bugünkü gazetelerde de var. Buna eklenecek çok yeni bir şey yok. Son durum o" yanıtını verdi.
GÜNDEMDE BÖYLE KONU YOK
Bir gazetecinin TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un karma eğitimin yanlış olduğunu, yanlışın önümüzdeki yıl düzeltileceği yolunda açıklaması olduğunu belirterek bunu nasıl değerlendirdiğini sordu. Bakan Avcı, yaptığı açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde böyle bir konu yok" dedi.
Bakan Avcı, Başbakan Erdoğan'ın öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamaları ilgili olarak da "Bunu memnuniyetle aldık, yan cebimize koyduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
KAPATILMA YOK DÖNÜŞTÜRME VAR
Milli Eğitim Bakanı Avcı son olarak bir gazetecinin dershanelerin kapatılmasına karşı çıkanlarla mutabakat sağlanıp sağlanılmadığı şeklindeki sorusuna da "Kapatılma yok dönüştürme var. Bu kadar büyük camiayı ilgilendiren bir konuda şüphesiz orasını beğenen olur, burasını beğenmeyen olur. Ama genel olarak sektörle yaptığımız görüşmelerde sektörün büyük bölümünün bu dönüşüm sürecince destek verdiği ve vereceğini görüyoruz" diye yanıtladı.
Bakan Avcı yaptığı açıklamanın ardından geceyi geçireceği otele gitti. Bakan Nabi Avcı yarın sabah Anemon Otel'de düzenlenecek olan Türk dünyası eğitim bakanları toplantısına katılacak.