MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesinde kolu ve ayaklarını kullanamadığı için eğitimine ara vermek zorunda kalan 11 yaşındaki Ali Kelepir'e alınan akülü araba, Vali Şükrü Kocatepe tarafından teslim edildi.
Türkoğlu'na bağlı Uzunsöğüt Köyü'nde yaşayan, ayakları ve kolunu kullanamadığı için eğitime ara vermek zorunda kalan Ali Kelepir'e Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Evde Eğitim' programı kapsamında akülü araba alındı. Kahramanmaraş'a gönderilen akülü araba, Kelepir ailesini ziyaret eden Vali Şükrü Kocatepe, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik tarafından teslim edildi.
Vali Kocatepe, program kapsamında Kahramanmaraş'ta 38 öğrencinin yararlandığını belirterek, "Ali kardeşimiz kendisine gönderilen sandalyenin de yardımıyla bundan sonraki hayatını daha rahat sürdürebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü 'Evde Eğitim' programından kent genelinde 38 öğrenci yararlandı. Ülke genelinde yaklaşık 2 bin civarında çocuk faydalanıyor. Onlar için sınıf ve branş öğretmenlerimiz evlerine kadar giderek gereken tüm eğitimi veriyor. Eğer Ali kardeşimiz de isterse bu imkandan faydalanabilecek, gerekli çalışmalar yapılıyor" dedi.
Akülü arabaya kavuşan Ali Kelepir ise öğretmen olmak istediğini ifade ederek, "Bu program sayesinde hedefime daha kolay ulaşacağım. Akülü arabayı gönderen bakanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.