ANKARA Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü 'nce Yenimahalle'de bir matbaada korsan kitap basımı yapılıp, depo olarak kulanılan bir adresden piyasaya sürülmesi üzerine operasyon düzenledi. İki ayrı adrese yapılan operasyonda piyasa değeri 550 bin TL olan toplam 22 bin 55 adet korsan kitap ile birlikte çeşitli metaryaller ele geçirildi.

Emniyet Müdürülüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine yaptığı araştırma sonucu Yenimahalle ilçesi Evedik Organize Sanayi Sitesi'ndematba olarak kullanılan yerde korsan kitap basımı yapılıp, Çankaya ilçesi İlker Mahallesi'nde bir adreste depolanıp, piyasaya sürüldüğünü tespit etti. Ankara Cubluriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı doğrultusunda her iki adrese eş zamanlı operasyon düzenlenip, arama yapıldı.

Ekiplerce yapılan aramalarda, Çankaya İlker Mahallesi'nde tespit edilen depoda 13 bin 212 adet bandrolsüz kitap, 4 bin 506 adet kitap kapağı, 146 adet aydınger kalıp, bin 74 adet kitap forması, 546 adet kitap filmi, 2 bin 312 adet kitap sayfası, Yenimahalle İvedik Organize Sanayi Sitesinde tespit edilen ve matba olarak kulanılan yerde ise 87 adet kitap forması 172 adet kitap sayfası, 5 adet kitap basımında kullanılan matbaa makinesi ele geçirildi.

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda piyasa değeri 550 bin TL olan toplam 22 bin 55 adet metaryal ele geçirilirken, 2 şüpheli hakkında 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı belirtildi.

(FOTOĞRAFLI)