AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) 2013-14 eğitim- öğretim yılında 6 bin 704 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı.
AÜ Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cihat Göktepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Serik Belediye Başkanı AK Partili Rıza Çalık, dekan, öğretim üyeleri, öğrenci ve aileleri katıldı.
Mezuniyet töreni, 20 fakülte, 7 enstitü, 1 konservatuar ve 13 yüksekokuldan mezun olan 6 bin 704 öğrencinin geçiş töreniyle başladı. Mutlulukları yüzlerine yansıyan öğrenciler, öğretim üyeleri ve ailelerinin alkışları arasında yürüdü. Biniş ve kepleriyle çocuklarını karşısında gören aileler bu anları görüntüledi.
MESAJ İÇERİKLİ PANKARTLAR
Bu yıl öğrencilerin geçiş töreni sırasında ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlar dikkati çekti. 'Darwin'in sakalının kılıyız', 'Ali İsmail Korkmaz, burada', 'Berkin'ler ölmesin şeker de yiyebilsinler' yazılı pankartlar öğrenciler tarafından geçiş sırasında taşındı. Ayrıca, Soma'da yaşanan ve acısı henüz çok taze olan faciaya dikkat çekmek isteyen pankartların taşındığı gözlendi.
"TARİH, İKİNCİLERİ YAZMIYOR"
Törende konuşma yapan Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, mezun ettikleri her öğrencinin kalitesine kefil olduklarını anlatırken şöyle dedi:
"Bizim yüz akımız olacaklar. Büyük işlere imza atacaklar. Bugün mezun ettiğimiz 6 bin 704 öğrencimizin arasından büyük bilim insanları, mucitler çıkacaktır. Değerli mezunlarımız, geleceğe emin adımlarla yürüyeceksiniz. Halkı önemseyip halkın hizmetkârı olarak gören her Akdeniz Üniversiteli başarılı olacaktır. İkincileri tarih yazmıyor. Benim milletimin tarihinde hep ilkleri yazıyor. Çalışın, ilkleri yaşatın." 
YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKA VE KONSER
Törende mezunlar adına ise Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü mezunu Halil Sarı, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi görme engelli Deniz Aydın, uluslararası öğrenci Mahamane Moutari Abdou birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılını birincilikle tamamlayan öğrenciler, yaş kütüğüne plakalarını çaktı. Törene Türkçe okudukları ezgilerle renk katan yabancı öğrenciler korosu, konukların beğenisiyle karşılandı. Tören, Mustafa Ceceli konseriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI