ABDULLAH Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) Araştırma Geliştirme (ARGE) ve Yenilikçilik Ofisi kurulması için çalışmalara başlandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Atilla Hakan Özdemir koordinatörlüğünde kurulması planlanan ARGE ve Yenilikçilik Ofisi’nin yapılanması tamamlandı.
AGÜ Rektörlüğünde, Rektör Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu başkanlığında yapılan toplantıyla, ofisin yapılanması, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi ve KOSGEP yetkililerine anlatıldı ve onların görüşleri alındı.
Ofisin yapılanması ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof.Dr. Sabuncuoğlu, herkes tarafından yapılan hizmetleri vermek yerine katma değer yaratıcı faaliyetlere odaklanmayı planladıklarını ifade etti. Hedeflerinin üniversite-sanayi işbirliğinde üretilen bilgiyi toplumsal faydaya dönüştürmek olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Sabuncuoğlu, "AGÜ’nün bir dünya üniversitesi olması için tüm aktörlerin desteğini bekliyoruz" dedi.
Ofisin Direktörü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Atilla Hakan Özdemir de ofisin yapılanması ile ilgili sunum yaptı. Daha sonra, AGÜ, Mimarsinan OSB, ORAN ve KOSGEP arasında işbirliği yapılması ve uluslararası proje pazarı kurmak için, firma ve kurum temsilcilerinin bir araya geleceği bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)