AĞRI isyanına (1926-30) katılan aşiret liderlerden İbrahim Ağa'nın torunları, Doğubayazıt İlçesi'nde dedelerinin adını verdikleri 12 derslikli bir ilkokul yaptırdı. İbrahim Ağa İlkokulunun açılış kurdelesini Vali Mehmet Tekinarslan ile torun Baran Çoktin kesti.
Doğubayazıt merkezine 2010 yılında 16 derslikli bir ilkokul yaptıran Baran, Bişar ve Barış Çoktin kardeşler, bu kez doğum yerleri olan merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Çiftlik köyüne 900 bin liraya mal olan ikinci okul yaptırdı. Kuzey Irak'ta inşaat sektörüyle uğraşan Çoktin kardeşlerin Çiftlik Köyünde yaptırdığı okulun açılışına Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, Çoktin ailesinin üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler, öğretmenler katıldı.
Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Çiftlik köyünde dedesinin adına yaptırılan okulun açılış töreninde aile adına konuşan Baran Çoktin, "Doğubayazıt'a 3 yıl önce bir okul yaptırdık. İkincisini köyümüze yaptırma sözü vermiştik. Allah'ıma şükürler olsun ki bugün de o okulun açılışını yapıyoruz. Dedem İbrahim Ağa'nın ismini verdiğimiz bu okul köyümüzdeki okulsuzluk sorununu da ortadan kaldırdı. Okulun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Mehmet Tekinarslan ise Doğubayazıt'ın engin bir kültüre sahip, geçmişinin de 6- 7 bin yıl öncesine dayandığını bildirdi. Tekinarslan, "Bizlere bırakılan aydınlık bir Türkiye, aydınlık bir gelecek mirasıdır. Ülkesini seven, halkını seven, kazandığını onlarla paylaşan ve mutlu olan hemşehrilerimizin bu tür yatırımları devam edecek" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Çiftlik Köyü İbrahim Ağa İlkokulunun kurdelesini iş adamı Baran Çoktin, Vali Mehmet Tekinarslan, protokol üyeleri ve köylü kadınlar ile kız öğrenciler birlikte kesti.
Çiftlik Köyünün iki katlı ilkokulunda, 1 kütüphane, anasıfı ile 12 derslik bulunuyor. Okulda 16 öğretmen, bir müdür görev yapacak. Toplam 310 öğrenci eğitim görecek. Yİ(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)