TÜRKİYE'de açık öğretim lisesinde okuyan öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Müdürü Osman Özdemir, bunun 360 binini kadınların oluşturduğunu söyledi.
Antalya'da, AÖL'de eğitim gören ve yeni başlayan öğrencilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi tarafından, Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde organize edilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AÖL Müdürü Osman Özdemir, Müdür Yardımcısı Ayhan Albay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul ve öğrenciler katıldı.
900 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR
Toplantıda konuşan AÖL Müdürü Özdemir, AÖL'nin 1992-93 eğitim öğretim yılında '30-40 bin öğrenci gelir' düşüncesiyle kurulduğunu söyledi. Özdemir, "Şu anda Türkiye çapında aktif öğrenci sayımız 902 bin. Antalya'da 28 bin 561, 7 bin 45 civarında da Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencimiz var. Ayrıca, bu zamana kadar AÖL'den 586 bin 113 öğrencimiz mezun olmuş. Türkiye'deki liselerden mezun olan öğrenci sayısını düşündüğümüzde, AÖL'den mezun olanların önemli bir oran teşkil ettiğini göreceksiniz. Antalya'da da 14 bin 287 öğrenci mezun olmuş" dedi.
KADINLARIN ORANI ARTIYOR
Öğrenci sayısı artarken özellikle kadın oranında dikkat çekici bir yükselişe işaret eden Osman Özdemir, "Bayanların oranının her geçen gün arttığını görmek bizi memnun ediyor. Antalya'da mezun olan öğrencilerimiz içerisinde 7 bin 388'i erkek, 6 bin 899'u da bayan. Birbirine çok yakın. Geçen sene AÖL içerisinde bayanların mevcudu 360 bindi. Bundan 4-5 sene önce AÖL'nin aktif öğrenci sayısının 200 bin civarında, kız öğrenci sayısının da 80 bin civarında olduğunu düşünürseniz, 360 binin Türkiye açısından çok önemli bir rakam olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.
PROFİLİMİZDE HER TÜRLÜ İNSAN VAR
AÖL olarak örgün eğitime gidememiş, 2 yıl üst üste kalmış veya değişik nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kalmış olanların ikinci şansı olmaya çalıştıklarını kaydeden Osman Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:
"Örgün eğitimde hakkınız bitmişse, gidememişseniz, yaşınız geçmişse bundan sonra 'bizden geçmiş' anlayışı yok. Çünkü AÖL var. Sizin kendinize güvenmenizi, inanmanızı istiyoruz."
Bugün Türkiye'de 661 merkezde sınav yaptıklarını belirten AÖL Müdürü Özdemir, 1200'ün üzerinde irtibat bürosu olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından AÖL Müdür Yardımcısı Ayhan Albay, toplantıya katılan öğrencilere kayıt dönemi, ders geçme ve sınavlarla ilgili bilgi verdi.