Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, () - NİĞDE'nin merkez Kayırlı Köyü'nde ortaokul, okul yönetiminin başlattığı kampanya ile baştan aşağı yenilendi.
110 öğrencili 64 yıllık Kayırlı Ortaokulu'nun tadilatı için başlatılan kampanyaya veliler ile köy dışında yaşayan Kayırlılı hayırseverler büyük destek sağladı. 5 derslikli okul baştan aşağıya yenilendi, sınıflardaki kara tahtalar gitti yerine akıllı tahtalar geldi. Okul Müdürü Fikret Işık, 5 derslik okulun tadilatın ardından başka bir görünüm kazandığını söyledi. Işık, "Göreve başladığım zaman okulumuz hem teknolojik yapıdan hem de alt yapı hizmetleri bakımından çok yetersiz durumdaydı. Öncelikle okuldaki ihtiyaçlarımızı tespit ettik. Milli Eğitim Bakanlığı'nın göndermiş olduğu bilgisayarlar kullanılmaz durumdaydı. Kullanabileceğimiz bilgisayarları alıp kimilerini tamir ettirip kullanmaya başladık. Diğer ihtiyaçlarımız için köyümüzün vatandaşı olup şehir dışındaki köylülerimizle irtibata geçip 5 tane sınıfımız için 5 tane akıllı tahta temin ettik. Sınıflarımızın kapı giydirmelerini öğretmen arkadaşlarımızla aramızda topladığımız paralarla yaptık. Okulun iç ve dış cephe boyalarını da köylülerin yardımıyla yaptık. Bahçeye çim futbol sahası yaptık. Eski kullanılamaz sıraları, panoları ve kitaplıkları yenileriyle değiştirdik" diye konuştu.
Okulun öğrencileri de yapılan bu çalışmalardan memnun olduklarını söylediler. 7'nci sınıf öğrencisi Kazım Yücel, kampanya sonunda sınıflardaki kara tahtaların yerine akıllı tahtalar geldiğini belirterek, "Sınıf kapılarımız yenilendi ve daha iyi oldu. Derslerimizi daha iyi anlıyoruz ve görsellerle eğitimimizi zenginleştiriyoruz" dedi.

AÇ(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)