TÜRKİYE Üniversitelerarası Resim Yarışması'nın 11'incisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde yapıldı. 25 üniversiteden 161 öğrenci, hazırladıkları resimlerle 3 kategoride yarıştı.
Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen ve ülke genelindeki 25 üniversiteden 161 öğrencinin başvurduğu, bu yıl 11’incisi düzenlenen yarışma; başarı, mansiyon ve sergilemeye değer eserler olmak üzere 3 kategoride düzenlendi. Jüri üyelerinin değerlendirmeye aldığı 161 eserden 5’ine başarı, 5’ine mansiyon ödülü verilirken, 55 eser de sergilenmeye değer bulundu.
Yarışmada konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tutuş, yurt genelinde düzenlenen yarışmaya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Tutuş, eserlerin güçlükle seçildiğini belirterek, şöyle dedi:
"11'inci Üniversitelerarası Resim Yarışması’na talebin çok olması bizleri hem çok sevindirdi hem de zora soktu. Birbirinden güzel eserleri seçerken çok zorlandık. Emek verilerek yapılan ve yarışmaya katılan resimlerin değerlendirmesini biçim, içerik dengesi, özgünlük, orijinallik, yenilik ve taklit eser olmama gibi bir sanat yapıtında olması gerekli olan temel kriterleri dikkate alarak yaptık. Gönül isterdi ki emek verilmiş her bir eserimizi birinci yapalım ama olmuyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum."
Yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

MY(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)