Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki hayvanat bahçesinin sakinlerinden zürafa "Marius", hayvanseverlerin bütün tepkilerine rağmen kesilmekten kurtulamadı.

Hayvanat bahçesi yönetimi, ellerindeki zürafa sayısının arttığı ve vermeyi teklif ettikleri Avrupa'daki diğer hayvanat bahçelerinin de almadığını öne sürerek Marius'un kesileceğini açıklamıştı. 18 aylık zürafa Marius, açıklandığı gibi bugün ziyaretçilerin önünde kesilerek veteriner öğrencileri tarafından kullanıldı. Çocukların önünde yapılan işlem, hayvanat bahçesi ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

Bu arada, sosyal medya üzerinden organize olan ve dünden beri işlemin durdurulması için baskı yapan hayvanseverler, sabahın erken saatlerinden itibaren Frederiksberg'deki Kopenhag Hayvanat Bahçesi önünde toplandı. Çeşitli pankartlar taşıyan hayvanseverler işlemin durdurulmasını ve Marius'un başka bahçeye ya da doğal alanına bırakılmasını istedi.

Hayvan hakları derneklerinden OASA'nın (Organisation Against the Suffering of Animals) Başkanı Mirja Thomsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 kuruluşun üyeleri olarak sabahın erken saatlerinden itibaren toplandıklarını belirtti. Thomsen, "Burada zürafalar için yer olmadığı söylenmişti ancak bu doğru değil. Ayrıca, İngiltere basını İngiltere'deki Yorkshire Yaban Hayatı Parkı'nın Marius'u alabileceğini yazdı ancak Kopenhag Hayvanat Bahçesi bu teklife 'hayır' dedi. Başka alternatifler dikkate alınmadı" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Aktivistlerle beraber Marius'un öldürülmesini protesto eden Linda Bettina Jörgensen ise "Hayvanları görmek için severek para ödememize rağmen hayvanlara bu şekilde davranıldığını görmek istemiyoruz. Eğer şimdi bizi anlamıyorlarsa biz de hayvanat bahçesini boykot ederiz. Hayvanat bahçesi çok fazla para alıyor. Hayvanların başka yerlerde yaşamına devam etmesi için sorumluluk almalı" dedi.

Diğer hayvanseverler de sağlıklı hayvanları önce yetiştirip sonra öldürmenin doğru olmadığını ifade ettiler.

Öte yandan Danimarka basını, hayvanat bahçesi yetkililerinin sosyal medya üzerinden tehdit mesajları aldığını yazdı.