Yunanistan’da, Aleksis Çipras başkanlığındaki koalisyon hükümetinde 5 yeni bakanlık kurulması ve bazı bakanlıklar bölünerek isimlerinin değiştirilmesi kararlaştırıldı.
Alınan bilgiye göre, hükümetin Danıştay Mahkemesi tarafından onaylanan ilgili kararları kapsamında, Göç Politikası Bakanlığı, Dijital Politika Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, İdari Reformlar ve Turizm Bakanlığı adı altında 5 yeni bakanlık oluşturulacak.
Daha önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İltica Komisyonu, Mülteci Müdürlüğü ve göç politikalarıyla ilgili Ekonomik Hizmetler Müdürlüğü gibi kurumlarla ilgili yetkiler yeni oluşturulacak Göç Politikası Bakanlığına aktarılacak.
2015 yılında Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile birleştirilen Turizm Bakanlığı yeniden kurulurken, Dijital Politika Genel Sekreterliği ise bakanlık düzeyine yükseltilecek.
Öte yandan, Başbakan Çipras’ın hükümetin yapısında yapmayı planladığı değişiklikler Yunan medyası tarafından Çipras’ın kabinede köklü değişiklik yapmaya hazırlandığı yönünde değerlendirildi.
Başbakanlık bürosundan yapılan açıklamada ise hükümetin yapısıyla ilgili değişikliklerin bir ay öncesinde kararlaştırıldığı ve kabine değişikliğinin bu aşamada söz konusu olmadığı bildirildi.