ABD'DE SKANDAL

Obez çocuk sayısında dünya rekortmeni olan ABD çocukların form tutması için işkence gibi bir uygulama başlattı.

ABD'nin en hızlı büyüyen spor dallarından biri olan Çocuklar Karma Dövüş Sanatları ya da Pankrasyonu, dünyada tartışma yaratıyor. Daily Mail’in haberine göre bu sporla uğraşan tahmini 3 milyon kız ve erkek çocuğu bulunuyor.Pankrasyon, popüler Karma Dövüş Sanatları tarzı dövüşlerin çocuklara uygun olan bir versiyonu anlamına geliyor.

Bu durumu barbarca olarak nitelendiren muhalifler, bu anlamda çocukların güvenliğinden ve sporun çocukların davranışları üzerindeki etkisinden endişe duyuyorlar.Destekçiler ise sporun, öz disiplini, adil oyunu ve egzersiz yapmayı teşvik ettiğini söylüyorlar.

YouTube’da yapılan hızlı bir aramada, Karma Dövüş Sanatlarında rekabet eden sayısız çocuğun videosuna rastlanabiliyor. Söz konusu videoların bazıları diğerlerinden daha sert görüntülere sahipler. Örneğin tel örgülü kafeslerin içinde birbirlerini yumruklayan, tekmeleyen ve boğan kız ve erkek çocukların yer aldığı videolar bulunuyor.Alabama, Hoover’daki Spartan Fitness isimli merkezin sahibi olan Chris Conolley aynı zamanda Karma Dövüş Sanatları eğitmenliği yapıyor.



Conolley, bu spor kapsamında çocuklara öğretilenin yetişkin versiyonundan çok farklı olduğuna dikkat çekti.

Conolley’in öğrencilerine, birbirleriyle vuruşmalarından ziyade forma girme teknikleri öğretiliyor.Bu yılın başlarında Fox6’e konuşan Conolley, “(Bu spor), çocukların forma girmeleri ve egzersiz yapmaları için mükemmel bir yol. Çocukluk çağı obezitesi artık büyük bir sorun, (bu spor) onları fitnessa yardımcı olan doğru bir yola sokabilir” dedi.